Közélet Vélemény 

Hogyan csináljunk régivágású demokratákból Fidesz-szavazót?

Gerő András történész és Tódor András szociológus azokhoz a demokratákhoz tartoznak, akik akkor sem hinnék el, hogy ma már a Fidesz képviseli az igazi “ordas eszméket”, ha személyesen Bayer Zsolt rángatná be őket a szavazófülkébe a „taknyukon és vérükön”, hogy a Fideszre szavazzanak.

Mészáros Lőrinc tévéjének „informátora” még Vona Gábor Spinoza-beli szereplése előtt szólította meg a jeles történészt, Gerő urat. Stílszerűen, a CEU épülete előtt. – Cukin fog mutatni a Soros-egyetem mellett egy nácizó liberális! – gondolhatták magukban Losonczi Katáék. Most, hogy az Iránytű Intézet legfrissebb közvéleménykutatása szerint még mindig a Fidesz legelutasítottabb párt, a fülkeforradalmárok kétségbeesetten igyekeznek visszagyömöszölni a Jobbikot abba a karanténba, amibe most a Fidesz saját magát zárta be.

A tanár úr akarva-akaratlanul ehhez asszisztált a Jobbik nácizásával. Azonban a CEU médiakapcsolatokért felelős munkatársa megelégelte a mutatványt és elhajtotta őket. Gerő hiába magyarázta, hogy ő csak nácizni szeretett volna. A Habony-médiában antiszemitaként „leleplezett” CEU munkatársát ez nem hatotta meg. Sőt! Felszólította, hogy nácizzon máshol, mert Orbán Viktor strómanjának nézhető, jó, jobboldali tévéje már „többször kib@szott velük”.

Nem lehet véletlen, hogy a Pesti Srácok nevű pártszócső külön üdvözölte a „”fájdalmas tekintetű” Gerő Andrást, mint leendő Fidesz-szavazót. Ám G. Fodor Gábor viccportálja (888) mégis arról írt, hogy: „Vona csontig benyalva tett hűségesküt az MSZP-SZDSZ holdudvarának a Spinoza Házban”, pedig az igazság az, hogy ezt pont a Fidesz teszi folyamatosan. Bayeresen fogalmazva: „az igazi 444-es cinizmusba oltott mély genyasággal”-amit már a habonyosodott Mandineren is olvashatunk.

Ha Vonának valóban az lett volna a célja, hogy letegye a „hűségesküt”, miért vette volna védelmébe Toroczkai Lászlót a zsidó kulturális élet egy meghatározó színhelyén? Toroczkai védelmezését már az a Konok Péter is sokallta egyébként, aki a HírTv Szabadfogás című műsorában Gulyás Mártonék Agorájából hiányolta a Jobbikot.

Konok most így írt Vonáról és Toroczkairól:

Szóval, megpróbálom: Vona Gábor a Spinozában arról beszélt, hogy „Toroczkai Lászlóra sikeres polgármesterként szükség van a pártban, mert fontos tapasztalatai vannak a migrációs válság kezelésében.” Oké. Ez így túl durva. Nekifutok még egyszer, kifejtve: A szélsőjobboldali, antiszemita, idegengyűlölő párt vezére arról beszél a mai magyarországi zsidó kulturális élet egyik meghatározó színhelyén, hogy egy náci, aki felfegyverzett verőlegényei élén a háborúk és a népirtások elől menekülő emberekre vadászik, fontos tapasztalatokkal rendelkezik ezeknek a nőknek, férfiaknak és gyerekeknek a „kezelésében”, ezért az illető nácira, illetve fontos tapasztalataira szükség van abban a pártban, amit mostanság sokan hajlamosak valamiféle alternatívának látni. Ő beszélt, erről beszélt, ott beszélt. Így már érthető? Mert nekem rohadtul nem.

Ami Toroczkait illeti: hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy nem a migrációs válság repítette a polgármesteri székig. Valójában ugyanis azt a néppárti politikát, amit Vona Gábor a Jobbikban országos szinten képvisel, Toroczkai képviseli Ásotthalmon. Az ásotthalmi DK-sok azért szavaztak rá, mert őt sem érdekelte ki a jobboldali és ki a baloldali, hanem helyette megígérte, hogy véget vet a fideszes kiskirályok uralmának és nyilvánosak lesznek a testületi ülések is (amik egyébként alapból nyilvánosak, ha csak nem rendelnek el zárt ülést, de ezt kevesen tudják, és akiknek nem érdekük, nem kötik a lakosság orrára!)

A megboldogult Náczivadász-paródiaoldalon csak „Magyar Liberális Antifaiszta Csendestöbbségnek” nevezett béketábor másik élharcosa, Tódor János is tovább szándékozik kuporogni a lövészárokban. Talpig fegyverben, a nap huszonnégy órájában készen áll a náci zombik támadására, mindig szárazon tartva a puskaport, ahogy a NER egy erős tartóoszlopához illik.

A magyar Pulitzer-emlékdíjas újságíró, szociográfus ugyanis RomNet-hez is eljuttatott, a Spinoza Ház igazgatójának címzett nyílt levelében úgy fogalmazott: megütközéssel értesült arról, hogy ugyanabban a teremben, ahol a megtisztelő díjat átvehette, most „egy szélsőjobboldali, újnáci párt elnöke volt a vendége a Kádár-rendszer egyik preferált újságírójának, Rangos Katalinnak.”-noha a felvezetésből úgy tűnik, mintha az újságíró hölgy múltja a „borzalmas” események előtt kevésbé érdekelték volna, mint Vona Gáboré…

Tódor János felháborítónak tartja, hogy ”a Spinoza Ház-ki tudja milyen megfontolásból-egy rasszista, homofób, szélsőjobboldali pártvezetővel és csapatával kokettál”.

Tódort megdöbbentette az is, hogy a nyilvános rendezvényre nem engedték be Mészáros Lőrinc propagandatévéjét, ami egyébként a normális jobboldali médiumokkal ellentétben a minimális sajtóetikai elvárásokat sem tartja be.

Mondta mindezt a sajtószabadság hősies védelmezőjeként! Nem nehéz kitalálni, hogy a Jobbik-közeli N1 Tv kizárása esetén már nem aggódott volna ennyire az amúgy is gyér sajtószabadságért, hanem inkább elégedetten bólogatott volna, ahogy azt ilyenkor a „jó demokraták” teszik.

Az újságíró nyílt levelében tudatta: mindezek elleni tiltakozásul visszaadja a Spinoza Házban átvett elismerését, és döntéséről a díjat odaítélő kuratóriumot is értesítette.

Ismerjük a politika zsargonban használt kifejezést, amit az érintettekre való emberi tiszteletem jeléül inkább „hasznos demokrataként” szándékozom használni: ha az említett urak ismernék a Fidesz-rezsim valódi természetét nem asszisztálnának a kormány érdekeinek megfelelő, hazug antifasiszta színjátékhoz.

/Mészáros Gábor – Patrióta.info/

Kapcsolódó tartalmak