Belföld Határtalan 

Hogy mondják románul, zárva vagyunk?

Az eladók hiányos román nyelvtudása miatt tízezer lejes (kb. 700 ezer Ft) bírságot rótt ki a fogyasztóvédelmi hatóság a Kaufland áruházlánc székelyudvarhelyi áruházára.

A fogyasztóvédelmi felügyelők azt követően szálltak ki székelyudvarhelyi ellenőrzésre, hogy a román média tág teret szentelt csütörtökön este egy magyarul nem beszélő román vásárló állítólagos hátrányos székelyudvarhelyi megkülönböztetésének. Az esetről telefonnal készített videofelvételen az áruház büféjében kiszolgáló fiatal nő látszik, aki értetlenül viszonyul román vásárlóhoz. Utóbbi nagy hangon gyalázkodással vádolja az elárusítót.

A fogyasztóvédelmi felügyelőség Hargita megyei illetékese, Laurentiu Moldovan elmondta, a péntek délelőtt tartott ellenőrzés során kiderült, hogy az áruház egyik alkalmazottja egyáltalán nem beszél románul, egy másik alkalmazott pedig alig tudja kifejezni magát, ezért „a felhasználókkal szembeni nem megfelelő viselkedés” miatt bírságoltak.

Az Uh.ro című udvarhelyi lap beszámolója szerint a „leleplező” videók készítésére szakosodott Milițianul nevű vlogger provokáló szándékkal érkezett az üzlethez, mert egy ismerőse azt mondta neki, románul kérte az árut, ezért nem szolgálták ki a Kaufland miccs-kolbász-flekken részlegén.

Az oldal szerkesztősége megkereste a székelyudvarhelyi Kaufland üzletet, de az üzletvezető – aki egyébként román – nem volt bent, nem adtak információt, a bukaresti központhoz irányítottak.

A 33 ezer lakosú Székelyudvarhelyen a lakosság csaknem 95 százaléka vallotta magát magyarnak a 2011-es népszámláláson.

 

 

Hogy mondják románul, zárva vagyunk?

Az már korábban kiadott egy szűkszavú nyilatkozatot, miszerint elhatárolódik az ilyen viselkedéstől, és minden kliensüket minőségi módon, kedvesen próbálják kiszolgálni.

Úgy tudjuk azonban, hogy az illető hölgy azért nem szolgálta ki a férfit, mert kora reggel még zárva volt a grill részleg, se megsült miccs nem volt, se pénz a pénztárban, ezért adta vissza a tízlejest. Ha elveszi a pénzt, megbüntethette volna az adóhatóság, mert nem ad pénztárjegyet.

A gond az volt, hogy mivel nem tud románul, ezt nem tudta elmagyarázni a férfinak, és a körülötte levő, románul tudó kliensek, de még a saját apja sem magyarázattal segítette ki, hanem kioktatta és hazaküldte a videóst. Nehezen találni olyan személyzetet erre a munkára, amely mindkét nyelven tud beszélni. Bár folyamatos kiképzésben részesítik őket, előfordul, hogy rosszul reagálnak – mondta forrásunk. Hozzátette, a Kaufland üzletvezetője, aki viszont magyarul nem tud, kiment, és elmondta a videósnak, zárva vannak, valamint elnézést is kért. Ez a videóból kimaradt.

Ezt mondja a Kaufland

Belső vizsgálatukból kiderült, hogy a videofelvételre került beszélgetés 9 óra 47 perckor történt az üzlet Grill részlegénél, ami 10 órakor nyit, ezért a pénztárgép nem működött, és a pénzt nem vehette el a hölgy, mert nem tudott volna visszaadni.

A férfi azon a délelőtt 16 percen belül, 9:31 és 9:47 között háromszor tért vissza a miccs-flekken-kolbász részleghez, hogy beszélgessen az eladóval. A parkoló térfigyelő kameráinak felvételén látszik, hogy a filmecske szerzőjével első alkalommal, amikor megjelent a részlegnél, közölték a nyitásrendet.

Ennek ellenére 9:37-kor és 9:47-kor is visszatért a filmező, harmadik alkalommal el is indította a kamerát, hogy felvegye azt a beszélgetést, amely már két előzetes találkozásnak a következménye volt. Azt, hogy a harmadik beszélgetést teszi közzé, már nem osztotta meg a nagyközönséggel.

A kisfilm azóta szárnyra kelt, és tele van vele a román országos sajtó és a közösségi média.

/Uh.ro, Kuruc.info nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak