Belföld Kékfény 

Hivatalos: Győrkös nem rendőrgyilkos

Nem zárható ki a baráti tűz sem – és ezt már nemcsak mi, hanem a hivatalos források is állítják. A bizonyítékokat vagy megsemmisítették, vagy tényleg nem tudtak DNS-mintát venni, de a legutóbb, a nyilvánosság számára is megjelent helyszíni bejárás elég beszédes. Bocsánatot ki fog kérni a meghurcoltaktól?


Az Index cikke (aki legelejétől fogva rendőrgyilkosozott, majd többször is módosította álláspontját):
Már biztos, hogy nem találtak DNS-maradványt a szakértők a rendőrgyilkossággal vádolt Győrkös István fegyveréből származó lövedéken. Ez azt jelenti, hogy továbbra sem lehet pontosan tudni, hogy zajlott le a bőnyi tűzpárbaj, és nem kizárt, hogy a lelőtt rendőrrel baráti tűz végzett.

Az igazságügyi orvos- és fegyverszakértői véleményt most a Hír Tv Riasztás című műsora hozta nyilvánosságra. A jelentésben az olvasható, hogy 13 golyót elemeztek, de egyiken sem találtak DNS-vizsgálatra alkalmas szennyeződést. A lövedékek vizsgálatát a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztálya rendelte meg.

2016. október 26-án a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) illegálisan tartott fegyverek után akart kutatni a szélsőséges félkatonai szervezet, a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) szellemi vezetőjének tartott Győrkös István bőnyi házában. A 76 éves férfi nem engedte be a nyomozókat. Lövöldözés tört ki, amiben a rendőrök is részt vettek, eközben érte halálos lövés Pálvölgyit. Az ügyészség azt állítja, Győrkös lőtt rá a rendőrökre, míg az idős férfi azt, nem ő lőtt először, csak miután golyót kapott, véletlenül adott le ő is egy sorozatot gépkarabélyával.
Néhány napja a Tényekszellőztette meg , hogy a golyón, melyről a nyomozás azt állította, hogy Győrkös István fegyveréből származik, és biztosan az ölte meg Pálvölgyi Péter őrnagyot, nincs semmilyen DNS-anyagmaradvány. Ez vagy azt jelenti, hogy szokatlan módon eleve nem maradt semmiféle DNS a golyón a becsapódás után, vagy egy hiba miatt a nyomozás során tűnt el onnan, de az sem kizárt, hogy Pálvölgyivel valójában egy másik golyó, egy rendőrtársáé végzett.

A rendőrség és az ügyészség az elmúlt hónapokban folyamatosan cáfolni igyekezett a lehetőségét is annak, hogy esetleg baráti tűz is végezhetett Pálvölgyivel. Az Indexnek közben régóta állítja több több rendészeti forrás, hogy rendkívül nagy nyomás nehezedik a nyomozószervekre, a szakértői vélemények elkészültét pedig különböző, nem részletezett furcsaságok kísérik. Azonban a média felé a hatóságok mégis azt kommunikálták, hogy minden teljesen egyértelmű, csakis Győrkös lehet Pálvölgyi gyilkosa.

A korábbi cikkeink itt találhatóak, köztük a helyszíni bejárás anyaga is, ami egyértelműsíti, hogy Győrkös (vétlen) lövéseinek iránya nem a rendőrök felé történt.

/Index nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak