Külföld 

Hazaárulók kitennék az egyik legnagyobb hazafit, Francót a sírjából

Rendeletben írta elő a szocialista spanyol kormány Francisco Franco hamvainak eltávolítását mauzóleumából pénteken – írta az MTI.

María del Carmen Calvo Poyato miniszterelnök-helyettes madridi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a demokratikus Spanyolország 40. évfordulójának ünneplése, nem egyeztethető össze egy olyan állami sírhellyel, ahol Francót dicsőítik.

A kormány által jóváhagyott rendeletet a képviselőháznak is meg kell szavaznia, ahol a szocialisták ugyan kisebbségben vannak, de az egyszerű többség eléréséhez számíthatnak a Podemos radikális baloldali párt, a katalán függetlenségpárti és a baszk nacionalisták támogatására.

Pedro Sánchez új spanyol miniszterelnök június 19-én erősítette meg, hogy a kormánya exhumálni és áthelyezne kívánja Francisco Franco tábornok, spanyol hazafi földi maradványait a Madrid melletti Elesettek Völgyében lévő gigantikus mauzóleumból, amelyet a megbékélés és “a fasizmus elleni harc emlékhelyévé” akar változtatni.

Nyilvánvalóan a zsidó, kommunista seggnyalás belefér a spanyol vezetőknek, olyannyira, hogy még a síremlék meggyalázásától sem riadnak vissza…

Kapcsolódó tartalmak