Belföld Kékfény 

Halálra szurkálta idős apját egy férfi

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 36 éves tornyospálcai férfit, aki január 20-án, szombaton tornyospálcai otthonában előzetes szóváltás nélkül egy késsel több esetben megszúrta az édesapját, írja a rendőrség.

 

A 64 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A rendőrök a gyanúsítottat emberölés gyanúja miatt őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására az ügyészségnél.

 


A rendőrség már folytatott büntetőeljárást mostani gyilkosság gyanúsítottja ellen. Ezt a rendőrség szóvivője mondta el az MTI kérdésére. Az MTI információi szerint a férfi 2003 augusztusában a barátnőjét ölte meg. A rendőrségi szóvivő a korábbi esetről azt mondta, az eljárás jelenlegi szakaszában – nyomozati érdekből – bővebb tájékoztatást egyenlőre nem adhat.

 

 

Az MTI információi szerint a gyanúsított 2003-ban a barátnőjét ölte meg: az akkor 22 éves férfi féltékeny volt rá, gyakran bántalmazta, majd elhatározta, hogy megöli. A 21 éves kisvárdai nőt augusztus 17-én, egy diszkózást követően, elcsalta egy elhagyatott helyre és ott rendkívüli kegyetlenséggel végzett vele.

A férfit – az orvosszakértői vélemény szerint kóros tudathasadásos elmeállapotára való tekintettel – 2004 februárjában jogerősen felmentette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. A bírói tanács ugyanakkor elrendelte a betegsége miatt nem büntethető fiatalember kényszergyógykezelését, mivel tartani lehetett attól, hogy hasonló erőszakos cselekményt követhet el. A blikk.hu szerint a férfit nem sokkal később szabadon engedték, majd szüleinek gyámsága alá helyezték.

 

 

/ Index, police.hu nyomán Patrióta /

 

Kapcsolódó tartalmak