Belföld Kultúra 

Gyurcsányék szerint idióták, akik a Biblia szerint élnek

Simon György Budapest VIII. kerületének önkormányzati képviselője Gyurcsány Ferenc pártjában, a Demokratikus Koalícióban. Ezen túlmenően eddig nem sokat lehetett tudni a józsefvárosi politikusról, egészen mostanáig, amikor is Simon a Facebook-on fakadt ki a kereszténység ellen. Egészen pontosan azt írta, hogy a Biblia egy ókorban megírt mesekönyv, akik pedig mégis a szentírás alapján élnék az életüket, azok idióták.

Idiótának nevezte Simon György józsefvárosi képviselő azokat, akik a Biblia szerint próbálják leélni az életüket – erről a ferencjózsef.blog.hu írt. Simon György listán jutott be a legutóbbi önkormányzati választásokon a főváros VIII. kerületének képviselőtestületébe, ahol a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció (DK) színeiben politizál. A képviselő mindeddig nem igazán hallatott magáról, most viszont a Facebook-on fakadt ki és rontott neki a keresztényeknek.

Simon egy kommentjében úgy fogalmazott, hogy a Biblia egy ókorban megírt mesekönyv, aki pedig komolyan venné az abban megírt szabályokat, az idióta.

 

Ugyanebben a hozzászólásában – ha minden igaz – arra is utalt, hogy ha valaki mégis a Szentírást tartja kiindulási pontnak, akkor ez a gondolkodás nem összeegyeztethető az internettel, vagy a világhálón való böngészéssel. Telefonon és írásban is próbáltuk reagáltatni Simon Györgyöt, szerettük volna tőle megkérdezni, hogy egészen pontosan mit értett a mondatain, és hogy utólag nem tartja-e sértőnek a kijelentéseit, de egyelőre nem reagált a megkeresésünkre.

Az eset érdekessége, hogy a DK-s képviselő egy olyan cikk megosztása alatt provokált, amely arról szól, hogy Perintfalvi Rita katolikus teológus, hogyan hamisította meg a Biblia álláspontját a homoszexualitás témájában a 168 órának adott interjújában. A vigyázó.blog.hu arról számolt be, hogy amikor a kommentelők szembesítették a saját közösségi oldalán Perintfalvit a tárgyi tévedéseivel, akkor a teológus “troll- és nácitámadás” címén törölte az ellenvéleményeket, majd mintegy 40 kommentelőt nemes egyszerűséggel kitiltott. A Vigyázó megjegyezte, hogy

“bár a többdiplomás hölgy a szeretet és a szabadság híveként jellemzi magát, ennek ellenére úgy tűnik, mégsem hisz a szólásszabadságban, de a kulturált vitában sem.”

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

/Origo nyomán Patrióta/

 

Kapcsolódó tartalmak