Belföld Kékfény 

Gyilkossági kísérlettel vádolják a lövöldöző rendőrt

Nyugtatót szedett és alkoholt ivott a volt rendőr alezredes, aki rálőtt egy társasházkezelő egyik alkalmazottjára. Korábban pedig azzal fenyegetett meg két munkást, hogy elvágja a torkukat, vagy lelövi őket, ha nem hagyják abba a fúrást. Két fegyvert tartott otthon, állítólag önvédelmi céllal.

 

Az első fenyegetés

Az ügy elsőrendű vádlottja, egy rendőr alezredes  egy évvel ezelőtt, 2016. november 24-én részegen lement a pincébe, mert meghallotta, hogy a társasház pincéjében fúrnak. Az elektromos vezeték átvezetése miatt dolgozott ott két munkás. A férfi többször is elmondta, hogy ő rendőr és  felszólította a munkásokat, hogy hagyják abba a fúrást.

Azzal is megfenyegette őket, hogy ha ezt nem teszik meg, elvágja az egyikük torkát, vagy felmegy a pisztolyáért és egyszerűen lelövi őket. 

 

Másodszor már durvább volt

A II. vádpont szerint 2016. december 1-jén a társasház lépcsőházában jelent meg ugyanez a rendőr. Előtte nyugtatót vett be és arra alkoholt ivott, majd magához vette fegyverét.

 

A földszinten lévő társasházkezelő cég egyik alkalmazottjával találkozott, akit nem ismert fel, ezért rákiabált:

“Rendőrség, jöjjön ki!”

 

Nem volt úgynevezett szolgálatra alkalmas állapotban, és nem is indolkolta semmi a rendőri intézkedést.

Az alkalmazott visszament a cég irodájába, mire a rendőr a tűzlépcsőházban négy lövést adott le a mennyezetbe.

 

A férfi a hangokat nem lövésnek hitte, ezért visszament a lépcsőházba, hogy eltegye a cég szállításra használt molnárkocsiját.

Amikor be akarta csukni a tűzvédelmi ajtót a rendőr rálőtt az ajtó mögött álló férfira.

 

 

A lövedék áthatolt az ajtó vaslemezén és a szemközti falba fúródott. Csak a szerencsén múlt, hogy a lövedék  nem találta el a férfit. A rendőr alezredes megpróbálta eltüntetni a nyomokat, de csak három lövedékhüvelyt talált meg, amiket a lakásában lehúzott a WC-n.

 

Az ügyészség gyilkossággal és két rendbeli kényszerítés kísérletével vádolja a férfit. Az ügyet jövő héten tárgyalják, a Fővárosi Törvényszéken.

 

/ Origo nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak