Belföld Kékfény Külföld 

Gyilkosság az M5-ösön: elfogták a gyanúsítottat

Ausztriában elfogták az M5-ös autópálya csengelei pihenőjében kedden hajnalban történt emberölés feltételezett elkövetőjét, egy 52 éves német állampolgárságú férfit – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

 

Szabó Szilvia felidézte, az M5-ös autópálya csengelei pihenőjében kedden hajnalban rálőttek két férfira, egyikük meghalt, a másik férfi életveszélyesen megsérült.

Egy osztrák állampolgárságú férfi életveszélyes lőtt sérüléseket szenvedett, mikor az M5-ös autópályán megtámadták azt az autót, amiben utasként ült a szerb állampolgárságú férfi, és tüzet nyitottak rájuk. Az autó török származású utasa azonnal meghalt.

A vezetőülés felőli oldalról lőttek a támadók, több lövést is leadtak. A sofőr azonnal meghalt, a 40 év körüli utasa pedig súlyosan megsérült, has- és lábsérüléseket szenvedett. Sérülései ellenére ő maga értesítette a mentőket és a rendőröket, így még időben kórházba tudták szállítani, és ezzel megmenteni az életét.

 

A gyanúsított kilétének és hollétének megállapításában a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szorosan együttműködött a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával, a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központtal, az ügyészség szerveivel, valamint a német és az osztrák hatóságokkal.

A feltételezett elkövetővel, egy 52 éves német állampolgárságú férfival szemben európai elfogatóparancsot bocsátottak ki, majd kedden este Felső-Ausztriában, a lakóhelyén elfogták – tudatta a százados.

Az emberölés feltételezett elkövetőjének kiadatása a következő hetekben történik meg.

 

Az RTL Híradó szerint a megmenekült férfi szerb származású, míg az elhunyt sofőr török származású volt. Ausztriában autókereskedőként dolgozhattak.

A Délmagyarnak Bilkei Pál, kriminálpszichológus azt nyilatkozta, valószínűleg leszámolás történt az autópályán. Szerinte ugyanabból az országból érkezhettek a tettesek és az áldozatok is, akik – annak ellenére, hogy osztrák rendszámú autóval utaztak – egyáltalán nem biztos, hogy osztrák állampolgárok. A módszer egyértelműen az alvilágra jellemző, a tettesek pedig készülhettek a gyilkosságra.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

>> Golyózápor és gyilkosság az M5-ösön <<
 

/ Index, alfahír  nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak