Külföld 

Az FPÖ az ÖVP-vel alakít koalíciós kormányt Ausztriában

Koalíciós megállapodást kötött az októberi választásokon győztes konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) és a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pénteken Bécsben. Az Osztrák államfő szombatra magához kérette a két párt vezetőjét, hogy tájékoztassák a megállapodás tényéről és részleteiről.

 

Sebastian Kurz a megállapodásról annyit mondott egy rövid sajtótájékoztatón, hogy a két párt vezetése által jóváhagyott elvekre épül a következő öt év politikája, a változás, ami az ország előtt áll, amely olcsóbb működést kíván, de nem az embereken akar takarékoskodni. Sokat kell tenni a biztonságért és küzdeni kell az illegális bevándorlás ellen.

Heinz-Christian Strache mindezt azzal egészítette ki, ahogyan ő mondta, olyan egyességet kötöttek, amely felelősséggel szolgálja az embereket és a csodálatos Ausztriát.

Az október 15-i parlamenti választásokon a Néppárt kapta a legtöbb szavazatot. Kurz az előző kormányban is kapott szerepet ő irányította a külügyeket.

Az FPÖ utoljára 17 éve képviseltette magát a szövetségi kormányban, jelenleg két osztrák tartomány vezetésében vesz részt.

 

/ EuroNews nyomán Patrióta;   Vezető kép: derstandard.at /

Kapcsolódó tartalmak