Bevetési Irány Külföld 

Felülbírálja Iránnal folytatott politikáját Amerika

Az amerikai elnök új gazdasági szankciókat is kilátásba helyezett Iránnal szemben, amely szerinte destabilizálja a közel-keleti régiót és polgárháborúkat, valamint szélsőséges csoportokat támogat. Az iráni elnök alaptalannak nevezte Donald Trump vádaskodását.

Iránnal szembeni új, keményvonalasabb stratégiát jelentett be Donald Trump pénteken.

“Mivel Teherán számos támadást követett el amerikai célpontok ellen, támogatja a terrorizmust és nem tartja be a nukleáris megállapodást, javasolja a Kongresszusnak, hogy a megállapodás pontjait változtassák meg.”

– mondta Trump

 

Forrás: EuroNews

 

“Nem folytatjuk azt az utat, amelyen több erőszak, több terror vár minket, és Irán valós nukleáris fenyegetése. Ezért utasítom arra a kormányzatot, hogy működjön szorosan együtt a Kongresszussal és szövetségeseinkkel, hogy javítsák ki a megállapodás számos komoly hibáját, hogy az iráni rezsim soha több ne fenyegethesse a világot nukleáris fegyverekkel. Láttuk Észak-Korea esetében, hogy minél tovább tagadunk egy fenyegetést, az annál súlyosabbá válik.”

– fűzte hozzá

Az amerikai elnök új gazdasági sznakciókat is kilátásba helyezett Iránnal szemben, amely szerinte destabilizálja a közel-keleti régiót és polgárháborúkat, valamint szélsőséges csoportokat támogat.
Az iráni elnök alaptalannak nevezte Donald Trump vádaskodását.

 

/ EuroNews nyomán Patrióta /

 

Kapcsolódó tartalmak