Bevetési Irány Kékfény Külföld 

Felrobbantottak egy csecsen harcost Kijev belvárosában

Felrobbant egy személyautó péntek délután Kijev belvárosában, sajtóhírek szerint egy férfi meghalt, egy nőt és egy gyermeket pedig sérülésekkel kórházba szállítottak. Az előzetes vizsgálatok szerint pokolgép robbant az autóban, amiben az emberek ültek.

Az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése szerint szemtanúk arról számoltak be, hogy a detonáció meglehetősen nagy erejű volt. Artem Sevcsenko, a belügyminisztérium sajtóosztályának vezetője közölte, hogy az előzetes vizsgálatok szerint pokolgép robbant az autóban. A rendőrség szándékos emberölés miatt indított nyomozást.


Forrás: Ruptly

Sajtóértesülések szerint a robbanásban meghalt férfi csecsen nemzetiségű, aki állítólag harcolt önkéntesként a Donyec-medencei fegyveres konfliktusban ukrán oldalon. Az Eszpreszo ukrán televízió saját forrásra hivatkozva közölte, hogy a férfi neve Tyimur Mahauri (Ali Dubajev), de ismert volt Ruszlan Papaszkeri néven is. 2012 őszén Törökországban letartóztatták azzal váddal, hogy megölte Muszi Atajevet, a Kaukázusi Emirátus elnevezésű, oroszellenes iszlamista militáns szervezet képviselőjét.

Forrás: Inforesist

A belügyminisztérium sajtóosztályának vezetője hozzátette, hogy a férfi nem volt politikus. Sevcsenko elárulta továbbá, hogy a férfit a múlt télen Ukrajnában is őrizetbe vették és vádat emeltek ellene jogtalan fegyvertartásért. Mahauri elismerte bűnösségét és együttműködött a hatóságokkal, felfüggesztett szabadságvesztést kapott, öt évet három évre felfüggesztve.

Sevcsenko megerősítette, hogy a férfitól a télen elkoboztak egy igazolványt, amely szerint állítólag a Manszur sejkről elnevezett önkéntes alakulat tagja volt. A sajtótitkár szerint ez nyilvánvalóan nem hivatalos alakulat.

Sevcsenko közölte, hogy a felrobbant autóban utazó másik két személy – a megsérült nő és a gyermek – személyazonosságát még nem állapították meg. Nem zárta ki, hogy rokoni kapcsolatban álltak Mahaurival.

 

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

/alfahír nyomán Patrióta;   Vezető kép: Inforesist/

Kapcsolódó tartalmak