Belföld Kékfény 

Feljelentést tesz az idősotthonban megalázott néni családja

A család és a megalázott néni jogi képviselője közleményt adott ki. Feljelentést tesznek és bocsánatkérést várnak el.

 

Az ügy előzménye, az volt, hogy két ápoló gusztustalan módon űzött gúnyt egy magatehetetlen ápoltból, harmadik társuk, pedig fotózta az egészet. Az eset Pécsett, a Baptista Szeretetszolgálat idősotthonában. történt, az intézmény vezetője mindhárom személyt elbocsájtotta és vizsgálatot rendelt el.

 

A család jogi képviselője nyilatkozatot adott ki

Az alábbi nyilatkozatot juttatta el a Szabad Pécs szerkesztőségének a család jogi képviselője:

„Megbízóm és családja mély megdöbbenéssel értesült a közösségi oldalon megjelent, a Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthonában készült fényképfelvételekről. Az Otthon közleményében foglaltakkal ellentétben a mai napig semmilyen formában nem kért bocsánatot az ügyben érintett – egyébként általunk pontosan nem ismert – egyik volt munkavállaló sem. 

Ügyfeleim, a történtek  miatt a Pécsi Rendőr-főkapitányságon feljelentést tesznek annak érdekében, hogy az események pontosan rekonstruálhatók legyenek és az elkövetők felelősségre vonása megtörténjen.  

A fentiek mellett megbízóim a gondozott idős hölgyet ért sérelmek miatt – egyelőre peren kívül, annak eredménytelensége esetén polgári peres úton – sérelemdíj megfizetése iránt intézkednek, a fényképeken szereplő és azokat elkészítő munkavállalók ellen, azzal hogy az ügy megítélése kapcsán nem megkerülhető az otthon jogi felelősségének vizsgálata sem.

A továbbiakban sem a gondozott ügyfelem sem családja közvetlenül nem kíván az ügyben nyilatkozatot tenni.”

 

Telefonon kért bocsánatot az intézményvezető

A Szabad Pécs szerkesztősége megkérdezte a botrányban érintett otthon vezetőségétől, hogy miért nem kértek bocsánatot, ahogyan azt a család állítja, illetve hogy az otthon felelősségének felvetését miként kommunikálják. Megkeresésükre Gyuró Anikó, az otthon vezetője az alábbi választ adta:

„Mint olvashatták az intézmény honlapján a közleményben jeleztük, hogy a volt munkavállalók Bocsánatot kérnek az ellátottól és hozzátartozóitól, munkáltatójuktól, az intézmény fenntartójától, valamint a közvéleménytől. Munkaviszonyuk azonnali megszüntetését tudomásul vették. Az, hogy a bocsánatkérés személyesen megtegyék az ő felelősségük. Az intézmény nevében 2018. január 14-én 13 óra 33 perckor telefonon személyesen kértem bocsánatot a történtekért.”

Illetve azt mondta még el, hogy a hozzátartozót folyamatosan tájékoztatták, és személyes találkozó lehetőségét is felajánlották.

 

 

/ Szabad Pécs nyomán Patrióta /

 

Kapcsolódó tartalmak