Belföld Kékfény 

Felháborító: a csecsemőgyilkos nő szülői felügyeleti joggal élhet élő gyermekeivel szemben

8 és fél év börtönbüntetést kapott csecsemője meggyilkolásáért egy nő Érden nem jogerősen.

Megszületett az ítélet az érdi csecsemőgyilkosság ügyében: nyolc év hat hónap börtönbüntetésre ítélték, és hét évre eltiltották a közügyektől azt a nőt, aki élő újszülöttjét szemeteszsákba csavarva hallgattatta el, majd több mint egy évig rejtegette a holttestét – közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

A megrázó gyilkosságra 2017 januárjában derült fény, mikor megtalálták a halott gyermeket egy érdi családi ház kertjében. Hamarosan kiderült, hogy a gyermekkel születése után saját “édesanyja” végzett. A 37 éves nő ezután háza kertjében, zacskóba csomagolva rejtegette a holttestet.

A halott gyermekre édesapja és nagymamája találtak a ház kertjében. /Forrás: police.hu/

Az elítélt nő a gyilkosságot megelőzően 9 éve élt együtt élettársával, közös gyermekükkel és élettársa rokonaival az érdi családi házban. A bíróság közleménye szerint a nő és élettársa kapcsolata 2015-ben megromlott, és a férfinak ebben az időszakban más kapcsolata is volt, viszonyuk azonban az év végére rendeződött. A gyilkos nő ebben az évben észlelte, hogy állapotos, terhességét azonban eltitkolta a családja előtt, és orvoshoz sem fordult ez idő alatt. A család a nő súlygyarapodását pajzsmirigy problémájának tulajdonította.

A vádlott a lakhelye előtti bokorban adott életet a leánygyermeknek 2015 végén. A szülést követően a gyermek felsírt, mire az anya kendőkkel tömte be a száját, és azokat egészen addig ott tartotta, amíg a gyermek el nem hallgatott. Ezután egy maszkolószalaggal összekötötte a lábait, majd a gyermeket nejlonzacskóba és körülbelül 20 darab szemeteszsákba tette, melyeknek a száját egyenként leragasztotta, majd mindezt egy vászontáskába tette. A gyermek holttestét először egy szekrénybe, majd az udvaron lévő, használaton kívüli kutyaólba rejtette.

A nő a kutyaólba rejtette meggyilkolt gyermekét. /Forrás: police.hu/

A holttestet rejtő csomagot a meggyilkolt csecsemő nagymamája találta meg, és fia, a gyermek édesapja bontotta ki.

Az ügyész indítványozta a vádlott előzetes letartóztatását és a vádlott két élő gyermeke vonatkozásában a szülői felügyeleti jog megszüntetését. A bíróság azonban elegendőnek tartotta a lakhelyelhagyási tilalmat és az élő gyermekek tekintetében a szülői felügyeleti jogok gyakorlását.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A vádlott a büntetés kétharmad részének letöltése után feltételes szabadságra bocsátható. Az ítélet nem jogerős.

/Patrióta/ A borítókép forrása a police.hu.

Kapcsolódó tartalmak