Bevetési Irány Közélet Külföld 

Ezt üzeni Észak-Korea Donald Trumpnak

Egy “csaholó kutya hangjához” hasonlította csütörtökön Donald Trump amerikai elnök fenyegetéseit Ri Jong Ho észak-koreai külügyminiszter.

Ri pénteken szólal fel az ENSZ-közgyűlés általános vitájában New Yorkban, ahol csütörtökön újságíróknak reagált Trump kijelentéseire, miszerint az Egyesült Államok “teljesen elpusztíthatja” Észak-Koreát, ha Phenjan megtámadja.

“Egy kutya álmodik arról, hogy a csaholásának hangjával megijeszthet minket”

– mondta Ri.

 

Trump bekeményített az ENSZ-ben

Kedden Donald Trump az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszakának általános vitájában szólalt fel.

 

“Teljes megsemmisülés fenyegeti Phenjant,  ha az Egyesült Államoknak meg kell magát védenie.”

– jelentette ki.

“Az Egyesült Államoknak nem lesz más választása, mint teljesen lerombolni Észak-Koreát”

– tette hozzá.

Felszólította az ENSZ-t, hogy további szankciókkal lehetetlenítse el a rezsimet, amelynek vezetőjét, Kim Dzsong Un-t ezúttal “rakétaembernek” nevezett, aki egy “öngyilkos küldetésben” vesz részt nukleáris programjával. Úgy fogalmazott, hogy “bűnözők egy csoportja” irányítja az országot.

Korábban Phenjan az Egyesült Államokhoz tartozó, csendes-óceáni Guam szigete ellen indított támadással fenyegetőzött, Trump pedig arról beszélt, hogy Észak-Korea eddig soha nem látott “tüzet és haragot” fog megtapasztalni, ha tovább provokálja Washingtont. Phenjan akkor “egy eszement ember zagyvaságainak” nevezte a fenyegetést.

Phenjan azóta is több ballisztikus rakétát lőtt ki a Csendes-óceánra, és szeptember elején újabb, minden eddiginél nagyobb kísérleti atomrobbantást hajtott végre. Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor pedig a napokban világossá tette, hogy országa mindaddig nem állítja le atomprogramját, míg egyensúlyba nem kerül Phenjan és Washington csapásmérő képessége.

/ atv.hu nyomán Patrióta;   Vezető kép: Reuters /

Kapcsolódó tartalmak