Vélemény 

Ezért van annyi megcsalt és elhagyott gyermekes anyuka

Megcsalta, megunta, elhagyta. A mai társadalom harminc pluszosainál ez a három rút szó egyike valószínűleg megtörtént, rosszabbik esetben mind a három. Szétszakadnak a kapcsolatok, elválnak a házasok, a legvégén pedig ottmarad egy ártatlan gyermek, akinek ez a történet már a szülői példamutatást fogja jelenteni. 

Sajnos ma Magyarországon mindenki elmondhatja magáról, hogy megcsalták, megunták, elhagyták, ha eddig még ilyenben nem volt része a kedves olvasónak, akkor ez a történet sajnos biztosan igaz valamelyik közeli hozzátartozójára, vagy barátjára.

A témát igazán átgondolva azt a szörnyű valóságot kell felfedeznünk, hogy annyira széthullott már a társadalom, hogy nem csak egyesületek, szervezetek, vagy hobbikörök szűnnek meg az érdektelenség miatt, hanem családok, párkapcsolatok, házasságok is.

Ma már általánosságban elmondható, hogy nincsenek férfiak és nők, hanem egyének vannak, akik az amerikai filmeket majmolva hajszolják a pénzt és a karriert, függetlenül attól, hogy gyárigazgatók, vagy gyári operátorok. Mindenki a saját szintjéhez mérten és környezeti adottságaitól függően küzd egy olyan álomért, amit Hollywoodban álmodott valami producer.

Ha van pénzed mindent megtehetsz? Igen? Most van? Miért nincs? Így semmit sem tehetsz meg? /Forrás: Wall Street farkasa c. film./
Ha van pénzed mindent megtehetsz? Igen? Most van? Miért nincs? /Forrás: Wall Street farkasa c. film./

Na, ezen bekezdés miatt mindenki meg fog sértődni! Általánosságban: A férfiak  a friss húst és megannyi élvezetet keresik, miközben a hűséges társat, akár közös gyermekek után is otthagyja. A nők karriert akarnak, akár mit is jelent manapság ez. Talán megélni egy gazdagnak számító férfi oldalán, vagy sok diplomával túlszárnyalni mindenkit. A legnagyobb probléma nem csak az, hogy a két nem között egyre gyakrabban elvesznek a közös nevezők, hanem a nagy egzisztencia és élvhajhászat közben megannyi gyermek csonka családban nő fel, és még több gyermek meg sem születik.

Igen, vannak dúsgazdag emberek, de ha nem vagy élelmes vállalkozó, profi sok diplomás, vagy kormányközeli stróman, akkor neked nem egy több ezer kilométerre élő producer agyszüleményeit kell követned, amit jó esetben a mozivásznon, rossz esetben ingyen letöltve a netről tálalnak eléd. Igen, itt arra célzok, hogy sokaknak egy mozijegy megvétele is nehézséget jelent.

Ha már dúsgazdagok nem lehetünk mindannyian, attól még lelki szegénynek nem kell lennünk. Legyünk jellemesek, becsületesek, hűségesek, hiszen ezek a fogalmak a lelki gazdagságunk kincsei. Nem holmi vadállatok vagyunk, hogy egyes “ingerek” miatt csapot-papot otthagyjunk. Lehetőségünk van dönteni, hiszen jönnek mennek a kerek idomok, illetve az izmos testek, de velük sem lesz sokáig minden tökéletes. A saját életedet te irányítsd és ne az ösztöneid!

 

(Szabó Ákos – Patrióta)

Kapcsolódó tartalmak