Betolakodók Bevetési Irány Kékfény Külföld 

Európa szerte megindultak a terroristák

A tegnapi nap során ismét megrengette a világot a terrorizmus. Európa szerte, szinte egy időben egyszerre kezdtek akcióba a bevándorló hullámmal érkezett terroristák. A eseményeket a törökországi orosz nagykövet nyilvános meggyilkolása nyitotta, majd folytatódott Berlinben, Zürichben.

Hétfőn életét vesztette Andrej Karlov, törökországi orosz nagykövete, miután egy török rendőr a szíriai események miatt egy rendezvény kellős közepén lelőtte.

A Telegraph szerint török és arab dialektusban beszélt a később tűzpárbaj során meghalt merénylő:

„Esküt tettünk, hogy mártírhalált halunk… Ez a bosszú Aleppóért és Szíriáért… Amíg nincsenek biztonságban, addig ti se érezzétek magatokat biztonságban”

A merénylet (AFP PHOTO / Sozcu daily / Yavuz Alatan / Turkey )

Karlov kulcsszerepet játszott Oroszország és Törökország egyébként feszült viszonyában, ő volt például az, aki közvetített az orosz és török fél között Aleppo városának kiürítése ügyében, amit orosz segítséggel szabadítanak fel a szír elnökhöz hű erők.

Ezzel nem ért véget a tegnapi dráma

Az orosz nagykövet nyilvános kivégzése után 1 órával sorra robbantak ki a tragikus események Európa városaiban.

A legnagyobb pánikot keltő esemény a 9 halálos áldozatot és közel 50 sebesültet követelő berlini terrortámadás, ahol egy vélhetően pakisztáni menedékkérő megölt egy lengyel sofőrt és a kamionnal belehajtott a karácsonyi vásárban lévő tömegbe. A német hatóságok elsőre azt közölték, hogy megvan a tettes, majd a legfrissebb értesülések szerint a valódi tettes felfegyverkezve elmenekült a helyszínről és még keresik.

 

Fotó: Reuters

Ezzel egy időben a svájci Zürichben egy Iszlám Központ mellett lövöldöztek, ahol 3 embert meg is sebesítettek, ebből kettő áldozat súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség itt is nagy erőkkel keresi az elkövetőt. A helyszíntől nem messze, a nyomozás során egy holtestet is találtak, így a gyilkossággal kapcsolatos összefüggéseket is keresik.

A következő helyszín Brüsszel, az időpont még mindig hétfő kora este. Sajtóértesülések szerint több utcát is lezártak a rendőrök a belga fővárosban. A La Dernière Heure szerint egy golyóálló mellényben lévő fegyveres férfit őrizetbe vettek.

Közben nyilvánosságra került, hogy a német rendőrség elfogott egy 25 éves marokkói bevándorlót, aki egy német plébánián volt elszállásolva. A migráns a két ünnep között akart terrortámadást elkövetni. A plébánia átkutatása után mintegy 8100 euró készpénzt és nem meglepő módon kábítószert találtak a hatóságok.

Patrióta.info

Kapcsolódó tartalmak