Bevetési Irány Közélet Külföld 

Észak-Korea újabb hidrogénbombával fenyegetőzik

Észak-Korea a történelem legkeményebb ellenlépésével fenyegette meg az Egyesült Államokat, miután az amerikai elnök kijelentette, hogy kész elpusztítani az ázsiai diktatúrát. A phenjani külügyminiszter szerint a kommunista állam vezetője a legnagyobb csendes-óceáni hidrogénbomba felrobbantását helyezhette kilátásba.

„Határozottan meg fogom fékezni a tébolyodott amerikai vén trotlit!”

– ismertette az észak-koreai elnök közleményét az állami tv hírolvasója.


Forrás: hírTV

 

Kim Dzsongun így válaszolt az amerikai elnök ENSZ-közgyűlésen elmondott beszédére, amelyben a teljes megsemmisítéssel fenyegette meg a diktatúrát. Az észak-koreai vezető a történelem legbőszebb hadüzenetének minősítette Donald Trump szavait. Észak-Koreát a külügyminiszter képviselte az ENSZ-ben, így tőle kérdezték meg, hogy mire gondolt pontosan a diktátor.

 

„Szerintem eddig példátlan nagyságú csendes-óceáni hidrogénbomba felrobbantására utalhat”

– mondta Ri Jongho, de hozzátette, nincs elképzelése arról, pontosan milyen akciót rendel el Kim Dzsongun.

Dél-Korea tárgyalóasztalnál rendezné a konfliktust északi szomszédjával.

 

„Észak-Koreának azonnal abba kell hagynia meggondolatlan provokációit, amelyek az elszigetelődéséhez és összeomlásához vezet. Válassza inkább az atomfegyver-mentességről szóló párbeszédet, amely békésen oldja meg a nukleáris válságot”

– jelentette ki a dél-koreai dél-koreai egyesítési minisztérium szóvivője, Baik Te-Hjun.

A közeli Japán támogatja Washington döntését az újabb, Észak-Korea elleni szankciókról.

 

„Észak-Korea megjegyzései és viselkedése a regionális és a nemzetközi biztonságot veszélyezteti, teljes mértékben elfogadhatatlanok”

– nyilatkozta a japán kormány titkára, Szuga Josihide.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa miniszteri ülésén az amerikai külügy vezetője úgy vélte, politikájával Észak-Korea csak elszigeteli magát, egyúttal a nukleáris fegyverek elterjedésének megállítására szólította fel a közösséget, különösen Oroszországot.

 

„Ha Oroszország hiteles szereplőként szeretné helyre állítani szerepét az észak-koreai helyzet megoldásában, azzal bizonyíthatja jó szándékát, hogy betartja kötelezettségvállalásait a nemzetközi erőfeszítésekkel kapcsolatban a nukleáris biztonság és a fegyverellenőrzés megteremtése érdekében”

– mondta Rex Tillerson.

/ hírTV nyomán Patrióta;   Vezető kép: Reuters, hírTV /

Kapcsolódó tartalmak