Bevetési Irány Közélet Külföld 

Észak-Korea: A szenvedés új mélységei várnak Amerikára

Visszautasította kedden Észak-Korea az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) újabb, ellene hozott szankciós határozatát, és azt üzente az Egyesült Államoknak, hogy hamarosan soha nem tapasztalt szenvedésben lesz része.

„A washingtoni rezsim szítja a politikai, gazdasági és katonai konfrontációt, megszállottja a vad játszmának, s vissza akarja fordítani a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság atomerejének fejlődését, amely már elérte végső szakaszát”

– hangoztatta az ENSZ védnöksége alatt zajló genfi leszerelési konferencián Han Teszong észak-koreai nagykövet. Hozzátette, hogy az általa vezetett küldöttség a legkeményebben és leghatározottabban visszautasítja a BT „törvénytelen” határozatát. Azzal fenyegetőzött, hogy országa hamarosan olyan intézkedéseket tesz, amelyek miatt az Egyesült Államok történelmének legnagyobb szenvedésében lesz része.

Tengeralattjáróról lőnek ki kísérleti jelleggel ballisztikus rakétát Észak-Korea egy meg nem nevezett részén Fotó: MTI/EPA

 

Robert Wood amerikai leszerelési nagykövet felszólalásban azt hangoztatta, hogy a BT-határozat nagyon világos és félreérthetetlen üzenet a phenjani rezsimnek, hogy a nemzetközi közösség már elfáradt, és nem hajlandó többé eltűrni a provokációit. Reményét fejezte ki, hogy Phenjan meghallja ezt az üzenetet, és más utat választ – idézi nyilatkozatát az MTI.

Az ENSZ BT hétfőn újabb egyhangú határozatban további szankciókat szavazott meg Észak-Korea ellen, válaszul a minapi kísérleti hidrogénbomba-robbantásra.

 

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

/mno.hu nyomán Patrióta;   Vezető kép: giphy.com/

Kapcsolódó tartalmak