Belföld Közélet 

Érpatakról közleményben bírálták az ásotthalmi rendeletet

Toroczkai László ásotthalmi polgármester rendeletben akadályozza meg az iszlám vallás nyilvános gyakorlását és a mecsetépítést (és a homoszexuális propagandát) a településen, ezzel az erőszakos betelepítésnek akart elébe menni (illetve a nyugati deviáció térnyerésének) – és mint írja, példát mutatni a többi önkormányzatnak. A rendeletet Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester közleményében nevezte súlyos tévedésnek és tart tőle, hogy a Jobbik újdonsült  alelnöke a politikai marketing áldozatává vált. 

A napokban mi is beszámoltuk róla, hogy Ásotthalmon tilos lesz mecsetet építeni, burkát vagy csadort hordani, mivel Ásotthalom Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testülete megszavazta Toroczkai László előterjesztését, amelyben az iszlám vallást próbálja ellehetetleníteni a határ menti településen. Tilos továbbá a homoszexuális felvonulás és propaganda terjesztése is.

Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere a rendelet hibás mivoltjára közleményben próbált rávilágítani. Orosz érthetetlennek tartja, hogy a keresztény zsinat által elismert iszlám vallást és annak becsületes követőit összemossák az Európát megostromló, erőszakos, bűnöző tömeggel. Továbbá közleményében kifejti, hogy

“A keresztényeknek és a muszlimoknak az ellenséget nem egymásban kell keresniük, hanem mindenekelőtt abban a benső tudati sötétségben, ami ilyen fontos kérdésekben nem képes világosan látni és a problémát másokkal láttatni.”

A Patrióta.infó megjegyzése az egész kérdéskör kapcsán:
A magunk részéről reményünket fejezzük ki, hogy nem egy újabb törésvonalat látunk kialakulni a nemzeti oldalon és nem mérgesedik el ez a szembenállás. Ez már csak azért is fontos, mert a nemzeti oldalon is vannak szép számmal olyan muszlimok, akik nem ma, vagy tegnap vették fel ezt a vallást. Sőt, minden korban jelen voltak kis létszámban a Magyar Királyságban. A Rongyos Gárda első halottjai is muszlim vallásúak voltak…

Reményünket fejezzük ki azért is, hogy a bevándorlókérdést minél tisztábban, ne feltétlenül vallási alapon közelítse meg a magát hazafiasnak mondó oldal. Szerkesztőségi álláspontunk az, hogy a magukat muszlimként meghatározó bevándorlók is lényegileg már nem követik az iszlám tanításait, hiszen, ha így lenne, nem vágynának a nyugati életvitelre, és nem indulnának el. Tény, hogy nagyon sok bevándorló pedig egyenesen az iszlám szigorú törvénykezései elöl menekül, ahogy az is világos, hogy nagyon sok migráns nem is iszlám országokból érkezik. Az ásotthalmi rendelkezés pedig az afrikai négerek ellen nem véd, akik vagy valamilyen törzsi vallás követői, vagy valamilyen keresztény felekezethez tartozónak vallják magukat, és pár éven belül ők fogják alkotni az éhínség és szárazság miatt a bevándorlók többségét.

Sajnálatos jelenség, hogy az iszlámellenesek nagy része liberális, nyugati deviációk alapján támadja az iszlámot, és abszolút nem mondhatóak kereszténynek. Csupán féltik a hedonista, materialista életvitelüket egy erős vallási megkötöttségtől. Ezek az egyének ugyanúgy lázadnának egy erős, katolikus behatás ellen is, hiszen az eredeti keresztény tanításból fakadó, keresztény értékrend is regulázza a nők társasági viselkedését, öltözkedését és a világi javak élvezését. Nyugat-Európában jelenlévő iszlámellenesség általában – néhány üdítő kivételtől eltekintve-, szinte mind ide vezethető vissza.

Az is világos, hogy Európát meg kell őriznünk kereszténynek, így Magyarországot is csak keresztény államként tudjuk elképzelni – felvethető persze, hogy a jelenlegi, sajnálatos módon tomboló ateizmusból mi lehet a kiút. Az iszlám valóban téridegen tőlünk, de ez nem jelenti azt, hogy ne fogadnánk el tradicionális vallásnak, és egy létező spirituális  útként a maga helyén. Mind az iszlámellenesség, mind az európai iszlamizáció (az iszlám mint politikai akció) elfogadhatatlan. Az előbbi a vallásellenessége miatt, utóbbi pedig az “őshonos” vallás és kultúra visszaszorítása miatt. A népek, vallások összekeveredése, de egymásnak uszítása is visszautasítandó, hiszen ez is ugyanannak a sötét éremnek a két oldala. Nagyon nehéz, összetett kérdéssel állunk szembe, amire jó választ nehéz adni, és talán nem is értelmezhető sem a pártpolitika szintjén, sem a valóságot meglátni képtelen elefántcsonttoronyból. Gyűlölettel telve, egymás iránti szolidaritás nélkül pedig végképp lehetetlen helyes álláspontot képviselni.

A közlemény teljes terjedelemben alább olvasható:

/Patrióta.infó/

Kapcsolódó tartalmak