Határtalan 

EMNP: Teljes közösségünket akarják megfélemlíteni

Hideg zuhanyként ért minket is a tegnapi hír, hogy a román legfelsőbb bíróság 5 évre ítélte egyenként Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt a hírek szerint egy korábban már ejtett vádért – az EMNP közleménye a székely vármegyések ügyében.

Az egész székely terrorvád koncepciózus volta nem kétséges, mi még nem találkoztunk olyan erdélyi magyar emberrel, aki nem lenne meggyőződve ennek képtelenségéről. Éppen ezért szilárd meggyőződésünk, hogy ennek ürügyén egész közösségünket kívánják megfélemlíteni, szabadságharcát ellehetetleníteni. Nem kétséges tehát: a tegnapi napon a egész erdélyi magyarságot érte támadás, amely ellen félretéve minden pártpolitikai szembenállást egységesen és határozottan kell fellépnünk.

Felháborodva állapítjuk meg, hogy míg a román parlamentben a kormánykoalíció pártjai az igazságügyi törvények erőltetett menetben történő módosításával saját korruptjaikat próbálják menteni, addig Bukarest a régi sztálinista időket idéző koncepciósper ilyen otromba és felháborító lezárásával üzen a magyar közösségnek: így jár, aki a századik születésnapjára készülő egységes  és homogén román nemzetállam „szentsége” iránt tiszteletlenséget mutat, netán annak történelmi adósságait szóvá meri tenni.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom programjával, stílusával és módszereivel lehet egyet érteni vagy sem, de nem nézhetjük szótlanul és tétlenül, hogy mondvacsinált indokokkal kiragadjanak és szabadságuktól megfosszanak közülünk bárkit is, aki nem akar beletörődni a száz év igazságtalanságaiba és a kisebbségi sorsba taszított erdélyi magyar közösség önrendelkezési jogáért szót emel.

Az érintetteket és családjaikat együttérzésünkről és támogatásunkról biztosítjuk.

Azonnali egyeztetésre szólítjuk az erdélyi magyar politikai szervezetek és a civil társadalom képviselőit a közösséget ért inzultus elleni hatékony fellépés fellépés módozatairól. Kérjük továbbá közösségünk egészének cselekvő szolidaritását.

Az Erdélyi Magyar Néppárt az Európai Szabad Szövetség tagszervezeteihez fordul segítségért a jogtiprás európai integrációs intézmények elé tárása érdekében. Hasonló lépésre kérjük politikai és civil jogvédő szervezeteinket: használják ki külkapcsolataikat az ügy nemzetköziesítése érdekében.

Jogvédelmi harcunk új szakaszba lépett. Nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni és nem hátrálhatunk meg. Isten adjon ehhez józanságot, bátorságot, bölcsességet és állhatatosságot közösségünk minden tagjának.

Az Erdélyi Magyar Néppárt elnöksége nevében

Toró T. Tibor ügyvezető elnök
Tőke Ervin alelnök

/Székelyföld.ma nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak