Belföld Kékfény 

Elütötte az autó a bankrablót, miközben rendőrökre lőtt volna

Kiraboltak egy kőbányai bankot csütörtökön, a rendőrökre fegyvert fogó bankrablót pedig menekülés közben elütötte egy autó – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Egy 33 éves férfi pisztollyal ment be egy kőbányai bankfiókba, nem sokkal 12 óra előtt. Arra kényszerítette a dolgozókat, hogy adják át neki a bankban található pénzt. A zsákmányt zacskóba tette, majd sietve távozott, de nem volt szerencséje. Két rendőr éppen a bank közelében járőrözött.

 

„Kollegáim perceken belül utolérték a férfit, aki ezt követően fegyvert fogott a rendőrökre, majd figyelmetlenségből az úttestre lépett, ahol elütötte egy autó. Őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították”

– mondta az ATV Híradójának Csécsi Soma a BRFK sajtószóvivője.

Forrás: atv.hu

 

A zebrán tudott csak megállni az a kisteherautó, amelyik mielőtt a rabló meghúzhatta volna a ravaszt elütötte őt. Híradónknak nyilatkozott az autó sofőrje. Azt mondja szabályosan közlekedett, zöld lámpája volt, amikor váratlanul elé ugrott egy férfi.

A férfit súlyos koponyasérülésekkel vitték kórházban. A kriminológus szerint a bankrabló nem sokat gondolkodhatott, mielőtt cselekedett.

Németh Zsolt szerint ez egy kétségbeesett akció volt. A kriminológus szerint, kellett neki valami pénzmennyiség és erre jutott, hogy nincs más megoldás.

 

„Voltaképpen egyszerű gondolkodásra vall. Bemegyek egy ilyen helyre, ahol sok pénz van, pisztolyt rántok, és azt mondom kérem a pénzt”

– mondta a szakember.

Forrás: atv.hu

 

 

A kriminológus azt is elmondta: az elmúlt években a harmadára csökkent a rablások száma. Ez szerinte a rendőrség hatékony fellépésének köszönhető. A kőbányai pénzintézet kirablója ellen fegyveres rablás bűntette miatt indult eljárás.

 

/ atv.hu nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak