Bevetési Irány Külföld 

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a teljes legénységgel

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.  

 

Az Ara San Juan tengeralattjáró három napja eltűnt a radarról az Argentin-tengeren, 430 kilométerre a partoktól – utoljára szerda reggel küldött jelzést. A hatóságok azt remélik, hogy csupán kommunikációs hibáról van szó.

„Ha kommunikációs probléma lépett fel, akkor lehetséges, hogy az áramellátással van a baj. A tengeralattjáró egy elektromos jármű, az akkumulátorokat rendszeres időközönként fel kell tölteni. Tehát lehet, hogy az akkumulátorok áramellátásával vannak gondok”

– ismertette a haditengerészet szóvivője.

 

 

A német építésű Ara San Juan dízel- és elektromos meghajtású, és 1983-ban lépett szolgálatba. A dél-argentínai Ushuaia városából indult útnak, és a főváros, Buenos Aires közelében található bázisára tartott. Fedélzetén 44 fős legénység tartózkodik, az élelmiszer több napra elegendő.

A gépet az argentin hadsereg repülőgépei és hadihajói keresik, de bekapcsolódott az amerikai NASA egyik repülőgépe is a kutatásba, sőt még Nagy-Britannia is felajánlotta a segítségét. A kutatómunkát azonban nehezítik a nagy hullámok és az erős szél.

 

/ hírTV nyomán Patrióta ;   Vezető kép: MTI/EPA /

Kapcsolódó tartalmak