Betolakodók Kékfény 

Életfogytiglanit kapott a hamburgi késes merénylő

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek Hamburgban egy elutasított menedékkérő migránst, amiért tavaly nyáron késes ámokfutás közben megölt egy embert, és hatot megsebesített.

 

Ahmad al-Hau nem volt iszlamista terrorszervezet tagja, egyedül radikalizálódott, és azért támadt válogatás nélkül emberekre egy közértben, hogy:

“minél több keresztény meggyilkolásával álljon bosszút a szerinte a muzulmánokat világszerte sújtó igazságtalanságokért.”

A Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság összeállítása szerint a palesztin férfi a merénylet előtti hónapokban a tartományi alkotmányvédelmi hatóság látókörébe került radikalizálódásra utaló jelek miatt. A hatóság lelki labilitást állapított meg nála, és nem sorolta az akut veszélyt jelentő emberek közé.

Még 2015-ben érkezett Németországba, menedékjogi kérelmét 2016-ban utasították el. Vissza kellett volna toloncolni korábbi lakóhelyére, Norvégiába, és hajlandó is lett volna visszatérni oda, de a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnak (BAMF) nem sikerült időben beszerezni a kitoloncoláshoz szükséges dokumentumokat.

 

/ Origo nyomán Patrióta /

 

Kapcsolódó tartalmak