Külföld 

Elég zavaros elmének tűnik a lövöldözését élőben közvetítő férfi – magyarokra is hivatkozik (videó, képek)

Mintaállamnak Kínát tartja és szerinte hamarosan nemcsak kiengedik a börtönből, hanem Nobel-békedíjat is fog kapni. Fontos leszögeznünk, hogy mi azt ítéljük el, hogy pont azok voltak a célpontok, akikkel nincs baj: a normál, egyszerű vallásosakkal, ahol ráadásul nagyobb hagyománya is van az iszlámnak. Ha mondjuk Calaisban a migránstáborban, vagy például Szíriában az ISIS terroristáival szemben lett volna ilyen kemény, akkor még mi is elismernénk, de így csak nagyobb a bűne, mert a normalitást képviselőket járatja le, lehetetleníti el az értelmes kommunikációt és a különböző hazafias szervezeteket….

Ugyan már mindenhonnan törölték azt a videót, amiben az egyik elkövető 17 percen keresztül élőben közvetítette a lövöldözést, de néhány képet megmutatunk a videóból:

Ezen a portálon található egy jó minőségű részlet: az élő közvetítés eleje és a lövöldözés utáni rész, ahogy visszaszáll az autójába.

Egészen elképesztő kiáltványban indokolta meg előre a 28 éves ausztrál Brenton Tarrant a Christchurch városában végrehajtott mészárlást: a férfi a Twitterén megosztott dokumentumban a nyugati világot megszálló muszlimokat tette felelőssé a fehér faj szisztematikus kiirtásáért, tettével pedig hosszú évszázadok atrocitásaira akart választ adni.

Tarrant a több mint tizenhatezer szavas kiáltványban hosszasan taglalja a nyugati világ hanyatlását, amiért egyfelől az alacsony születésszámot, másfelől a bevándorlást teszi felelőssé. A szöveg szerint a mészárlást nagyjából két éve kezdte el kitervelni, Christchurch pedig három hónappal ezelőtt merült fel célpontként.

A lőfegyverek sem véletlenül kerültek a képbe, Tarrant azért ezt a formáját választotta a támadásnak, mert abban reménykedik, hogy emiatt az Egyesült Államokban

A BALOLDAL MEGPRÓBÁLJA MAJD ELTÖRÖLNI AZ ALKOTMÁNY LŐFEGYVERVISELÉSRE VONATKOZÓ MÁSODIK KIEGÉSZÍTÉSÉT.

A szövegből kiderült, hogy több más tömeggyilkos mellett Tarrant számára a norvég Anders Breivik volt a fő inspiráció, akivel rövid ideig kapcsolatba is került. Saját bevallása szerint a neonáci Breivik által alapított, Templomos Lovagok névre hallgató muszlimellenes szervezet is áldását adta a tervére.

Tarrant a szöveg szerint ökofasisztának vallja magát, és nagyrészt a brit fasiszta párt alapítója, Oswald Mosley a nézeteit vallja, mintaállamnak pedig Kínát tartja. A szövegben egészen hajmeresztő állítások is szerepelnek, egy ponton például arról ír, hogy nemcsak ki fogják engedni a börtönből, hanem Nelson Mandelához hasonlóan

NOBEL-BÉKEDÍJAT IS KAP MAJD.

A kiáltványból egyébként egyértelműen látszik, hogy Tarrant otthonosan mozgott az internetes kultúrában, egy helyen a Navy Seal copypastát idézi, de ironikusan két videojáték, a Spyro 3 és a Fortnite is felmerült a szövegben. Ezt egyébként a lövöldözésről készített videója is alátámasztja, a mecset felé például egy mémmé vált szerb nacionalista dalt hallgatott.

A rendőrség mindenkit arra kér, ne ossza meg a videót, a nagy online cégek folyamatosan törlik, de így is újra fel-felbukkan. (Mi sem tesszük közzé, csak azt a néhány képkockát…)

Tarrant a fegyverein is egyértelművé tette, hogy a muszlimokat tartja a nyugati kultúra hóhérainak: a tölténytárak és maguk a fegyverek is tele voltak írva muszlimellenes szlogenekkel, és olyan uralkodók és hadvezérek neveivel, akik a történelem során hadjáratot vezettek a muszlimok ellen, vagy megvédték tőlük Európát.

A fegyverekről készült képeket Tarrant szintén a Twitterén tette közzé, a nevek közé pedig Hunyadi János (aki John Hunyadiként szerepel) és Horogszegi Szilágyi Mihály is bekerültek, vélhetően azért, mert főleg nekik köszönhetően nem esett el Nándorfehérvár, amikor 1456-ban a magyar csapatok visszaverték a törökök túlerőben lévő seregét. Rajtuk kívül Luxemburgi Zsigmond is feltűnt, az ő megemlítését minden bizonnyal a végvárrendszer kiépítése miatt érezte fontosnak a férfi.

/Index nyomán Patrióta/

 

 

Kapcsolódó tartalmak