Bevetési Irány Külföld 

Egyre idegesebb a “rakétás emberke” Trump beszólásai miatt

Az amerikai elnök most Japánból üzent egy keményet Kim Dzsong Unnak, miközben népének fejét “megsimogatta.” Trump hamarosan Dél-Koreába érkezik, kérdés, ott mit fog mondani.

“Soha senki, egyetlen diktátor és egyetlen rezsim sem becsülheti alá az Egyesült Államok elszántságát”

– üzent egy keményet Donald Trump amerikai elnök Japánból az Észak-Koreát vezető diktátornak, Kim Dzsong Unnak.

“Soha nem fogunk engedni, soha nem fogunk habozni és soha nem fog gyengülni elszántságunk, hogy megvédjük népünket, szabadságunkat és a nagyszerű amerikai lobogót.”

Észak-Korea népét viszont nagyon megdícsérte:

“Szerintem nagyszerű emberek, szorgalmasak és sokkal több melegség van bennük, mint a legtöbben gondolják”

– fogalmazott Trump még érkezése előtt az elnöki különgép fedélzetén újságíróknak nyilatkozva. Magát az országot mindazonáltal “súlyos problémának” nevezte Amerika és a világ számára, melyet meg kell oldani. Igyekezett megnyugtatni a japánokat, kulcsfontosságú szövetségesnek és értékes partnernek nevezve a kelet-ázsiai szigetországot, amely fölött Észak-Korea nemrég két ballisztikus rakétát is átlőtt.

Abe Sindzó japán miniszterelnök az amerikai-japán szövetség még szorosabbra fűzéséről beszélt.

 

Észak-Korea nem sokkal később “könyörtelen büntetést” helyezett kilátásba Donald Trump “ostoba megjegyzései” miatt.

Az amerikai elnök korábban rakétás emberkének nevezte Kim Dzsong Unt, és szükség esetén teljes megsemmisítéssel fenyegette meg Észak-Koreát. Az észak-koreai állami hírügynökség által szemlézett Rodong Szinmun, az észak-koreai állampárt, a Koreai Munkapárt lapja szerint Trump szavai “súlyosan ingerlik” Észak-Koreát.

“Senki sem képes megjósolni, hogy Trump mikor tesz valamilyen felelőtlen lépést. Csak és kizárólag totális fizikai erővel lehet kordában tartani és megfékezni lobbanékonyságát. Ha az Egyesült Államok rosszul ítéli meg Észak-Korea legszilárdabb elszántságát, és felelőtlen lépésre vetemedik, akkor Észak-Korea kénytelen lesz minden erejével határozott és könyörtelen büntetést mérni Amerikára. Ezt az Egyesült Államok sem tudja megakadályozni, és akkor már késő lesz sajnálkozni”

– közölte a Rodong Szinmun.

Trump 11 napos ázsiai körútján öt országot keres fel, két nap múlva érkezik meg Dél-Koreába

 

/ hvg.hu nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak