Betolakodók Kékfény Külföld 

Egy bangladesi férfi bombát robbantott New Yorkban

Robbanás történt hétfőn New York Manhattan városrészében egy buszpályaudvarnál, ennek következtében három metróvonalat ideiglenesen kiürítettek. A hatóságok egy súlyos és egy könnyebb sebesültről számoltak be, de ez később változott.

 

Az ABC hírtelevízió úgy értesült, hogy csőbomba robbant egy aluljáróban a nagy forgalmú Port Authority buszpályaudvarnál.

A rendőrség megerősítette, hogy elfogtak egy gyanúsítottat.

Az első sajtóértesülések sebesülteket is említettek, de később a rendőrség azt közölte, hogy

csak egyetlen ember sérült meg komolyabban, maga a gyanúsított,

akihez túl közel lépett működésbe a robbanóeszköz. Más információk még egy – könnyebb – sebesültről tesznek említést.

Terrorcselekmény volt, vagyis lett volna

Terrorcselekményre tett kísérlet volt a hétfőn sikertelenül elkövetett csőbombás robbantás a Times Square közelében New York – közölte Bill de Blasio, a város polgármestere és James O’Neil  rendőrfőnök.

Hírforrások szerint a robbanás véletlenül következett be. A történtek felelőse egy kezdetleges csőbombát kötözött magára, a robbanószerkezet a feltételezések szerint véletlenül lépett működésbe.

 

Az esetet rögzítette egy térfigyelő kamera:


A robbanásban négyen sebesültek meg könnyebben, köztük a csőbomba készítője, akit időközben a 27 éves Akayed Ullahként azonosítottak a hatóságok. Értesülések szerint a férfi bangladesi származású, Brooklynban él. A férfit őrizetbe vették az amerikai hatóságok.

 

Akayed Ullah az akció előtt

 

Akayed Ullah az akcó után

 

 

 

/ alfahír nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak