Betolakodók Külföld 

Egy afgán négy embert késelt meg Bécsben, Európa legélhetőbb városában

Egy afganisztáni migráns támadó legalább három embert súlyosan megsebesített szerda este 19:45 körül, több politikus által Európa legélhetőbb városának kikiáltott Bécsben. 

A késelő előbb egy háromtagú családra – két szülőre és felnőtt lányukra – támadt rá egy zsebkéssel egy japán étterem előtt, majd elmenekült a helyszínről.

Fél órával később egy negyedik embert, egy 20 éves csecsen férfit is életveszélyesen megsebesítettek késsel a közelben, de a két támadás közti összefüggést még nem erősítette meg a rendőrség. Mindkét késelés a második kerületben történt.

A késelő személye és motivációja még ismeretlen. A helyieket este arra kérték, hogy maradjanak az otthonaikban.

Az MTI azt írja, egy férfi egy családra, egy apára, egy anyára és 17 éves lányukra támadt rá, a család tagjai osztrák állampolgárságúak. Egy japán étterem előtt történt, és a tettes a Praterstern csomópont irányában menekült el.

A rendőrök később őrizetbe vettek egy kezén megsérült afgán férfit, akit a második támadás elkövetésével gyanúsítanak, de további részleteket nem közöltek. Csütörtök reggel jelentették be, hogy elfogták a támadás 23 éves elkövetőjét.

A késelés áldozatait súlyos és életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Szerkesztői megjegyzésként szögezzünk le néhány alapvetést:
-Ha valaki bemutatja, hogy egy város élhetetlen az idegenek, migránsok miatt, akkor nem sérti meg ezzel az adott város őslakosságát… (akik megsértődnek, azok pont az adott ország és Európa árulói!)
-Ha valaki bemutat egy problémát, az még nem azt jelenti, hogy tagadja saját hazájának problémáit, vagy más jellegű problémákat (igen, Budapest is koszos sajnos, meg sok a cigány Kelet-Magyarországon, de ettől még a nyugati országok fővárosaiban alig van fehér ember).
-Amit korábban mi vetettünk fel problémának, nem kezdjük el később csak azért tagadni, mert politikai ellenfelünk ugyanazzal kezd el kampányolni!
-Ha valaki a kampányban elővesz egy valós problémát, egy legitim témát, akkor nem a problémát, vagy a témának legitimitását kell kérdőrevonni, hanem a kampányoló hitelességét, őszinteségét az adott témában. Értsd: Lázár Jánosnak vajon miért most lett fontos a bécsi (össznyugati) bevándorló-helyzet, és mennyire őszintén harcol a Fidesz a bevándorlókkal szemben!? Nyilván nem őszinte a kiállásuk, de attól még Nyugat-Európa kezd véglegesen elveszni…

/Index, MTI és az elmúlt napok balos sajtó nyomán Zrínyi Miklós Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak