Bevetési Irány Külföld 

Dél-Korea készen áll, hogy elpusztítsa Észak-Koreát

Dél-Korea elnöke magyar idő szerint pénteken reggel bejelentette, országának megvan hozzá az ereje, hogy menthetetlenül elpusztítsa északi szomszédját. Mun Dzse In azt követően mondta ezt, hogy Észak-Korea újabb rakétát reptetett Japán felett.

Az államfő közölte, hogy ebben a szituációban lehetetlen dialógust kialakítani Kim Dzsongunnal – írta beszámolójában a Yonhap hírügynökség.

“Abban az esetben, ha Észak-Korea provokál minket vagy bármely szövetségesünket, készen állunk, hogy elpusztítsuk őket. További nemzetközi szankciókra és erősödő nyomásgyakorlásra van szükség, hogy rákényszerítsük Észak-Koreát a párbeszéd útján történő egyezkedésre”

– nyilatkozott.

Mun Dzse In a nemzetbiztonsági tanács rendkívüli ülésén utasította a kormányt, hogy a nemzetközi közösséggel együttműködve vizsgálja meg az összes diplomáciai eszközt, amellyel elérhetik, hogy Phenjan felhagyjon nukleáris és rakétaprogramjával.

Elrendelte egyben, hogy a dél-koreai hadsereg az Egyesült Államokkal szorosan együttműködve dolgozzon ki hatékony eszközöket válaszul az észak-koreai fenyegetésekre.

Azonnali választűz

A dél-koreai hadsereg egyébként két ballisztikus rakétát indított pénteken, hat perccel az észak-koreai rakéta kilövése után. A Hjunmu-2 típusú, 300 kilométer hatótávolságú ballisztikus rakétákat a két Koreát elválasztó tűzszüneti vonal térségéből indították, az egyik a Keleti-tengeren sikeresen eltalálta a kijelölt célpontot – közölte a szöuli vezérkar.

A közlemény szerint a célpont és a gyakorlótér közötti távolság megegyezett azzal a távolsággal, amennyire a Phenjan melletti légitámaszpont van, ahonnan az újabb észak-koreai rakétát pénteken fellőtték.

A másik dél-koreai rakéta még az indítás kezdeti szakaszában a tengerbe zuhant, ennek okát a vezérkar nem részletezte.

 

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

/24.hu nyomán Patrióta;   Vezető kép: Europress/

Kapcsolódó tartalmak