Betolakodók Közélet Külföld 

Dánia sem kér többet a migránsokból

Dánia fel akarja mondani a menekültek befogadásáról az ENSZ-szel kötött megállapodást – közölte szombaton Inger Stöjberg integrációs miniszter.

A megállapodás 1989-ben, még jóval az európai illegális migrációs válság kezdete előtt született. Dánia azóta évente mintegy 500 menekültet vett át a világszervezet Menekültügyi Főbiztosságától, ám mostanra teljesen leterheltté vált, mivel 2012-től mintegy 56 ezer spontán bevándorló érkezett az országba, és közülük sokan maguk után akarják hozni a közeli rokonaikat is.

“Nem hiszem, hogy az idén van még helyünk erre a kvótára”

– mondta Koppenhágában Inger Stöjberg, aki szerint az önkormányzatoknak “lélegzetvételnyi szünetre” van szükségük, hogy jobban foglalkozhassanak azokkal, akik már az országba érkeztek.

Migráns nő, “Érkezik Dániába az iszlám” feliratot tartva. Fotó: Bare Naked Islam

A dán kormányt az ügyben kívülről támogatja a jobboldali Néppárt is, amely nem tagja a koalíciónak. Az előterjesztésről a parlamentnek kell szavaznia, de az időpontot még nem tűzték ki.

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

/PS nyomán Patrióta;   Vezető kép: Intellectual Takeout/

Kapcsolódó tartalmak