Betolakodók Külföld 

Dalai Láma: Európa az európaiaké, a menekülteknek haza kell térniük

A svédországi Malmőben tartott előadást a dalai láma. A tibeti származású, 83 éves buddhista vezető arról beszélt: Európának erkölcsi felelőssége, hogy a valódi életveszélyben lévő menekülteket segítse. 

„Fogadjátok őket, segítsétek és oktassátok őket… de végül vissza kell térniük a saját országukba, hogy fejlesszék azt”. Kifejtette: Európa az európaiaké, és azt tisztázni kell a menekültek felé, hogy végül vissza kell térniük, hogy újjáépítsék az országaikat. A láma már 2016-ban arról beszélt német újságíróknak, hogy „Európa, például Németország, nem válhat arab országgá”. Szerinte „Németország, az Németország”, és a menekülteket csak ideiglenesen lehet beengedni egy országba.

Patrióta megjegyzés: Fontos szempont minden vallásos embernél, hogy a gyengéket, védtelenek segítse, a szenvedéseiket enyhítse. Azonban nem lehet úgy a szenvedéseiken enyhíteni, hogy korlátlan ideig etetjük-itatjuk az egyébként életerős idegeneket, akik ezzel vissza is élnek. Egyrészről az egyén számára sem jó megoldás és csak látszólag szűnik meg a szenvedése, hiszen a saját kulturális, vallási és faji közegéből kimozdították (vagy maga hagyta el). Csak ott élhetne teljes életet, ahova született, és ez ugyanolyan fontos az ő személyes életútja szempontjából, mint a fizikai szükségletei. Másrészről azzal, ha a “szeretetre” hivatkozunk és álszentként befogadjuk őket, akkor nemcsak a saját életterünket tesszük tönkre, az itt élőkre szenvedést hozva, hanem még több embert arra csábítunk, hogy induljon útnak… Ezért volt óriási álszentség az olasz katolikusoktól, hogy a  blokád feloldásában segédkeztek a legutóbb és befogadták a hajón vesztegelőket. Nemcsak orvost, élelmet vittek nekik, hanem hosszú időre biztosították is a szenvedésüket, és hozzájárultak Európa tönkretételéhez, illetve újabb tömegek indulását segítették ezzel elő…

/Daily Mail – Mandiner/

Kapcsolódó tartalmak