Belföld Kékfény 

Csak garázdaság a Szent Korona kőszoborról lerúgni a keresztet

A 22 éves “fiatal lány” magától sétált be a rendőrségre, de nincs mitől tartania, csak garázdaság miatt tett ellene feljelentést a nyomozóhatóság. 

Egyértelmű, hogy aki megrongálja a Szent Korona kőszobrát a kereszt eltávolításával, az egyrészről vallási jelképet is és nemzeti jelképet is meggyaláz. A magyar büntetőjog, BTK. 334. §-ja viszont csak a nagy nyilvánosság előtt elkövetett gyalázkodást bünteti, így marad a garázdaság, mint büntetőjogi tétel alkalmazása. Kérdés, hogy miért csak nagy nyilvánosság előtt lehet ilyet elkövetni? Illetve, a rongálás következménye, a kereszt eltávolítása az nagy nyilvánosság előtt is láthatóvá válik a helyreállításig, tehát, ha akarnák, lehetne alkalmazni, vagy egyszerűen törvényt kellene módosítani, de minimum kéz- vagy láblevágással büntetni azt, aki egy keresztet képes letörni-lerúgni, az talán a budapesti proletárság számára elrettentő erejű lenne.

Az angyalföldi nyomozók garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a 22 éves fiatal nőt, aki megrongált egy Szent Koronát ábrázoló kőszobrot a Margit hídon – közölte a rendőrség.

Április 28-án vették észre a rendőrök, hogy a Margit hídon lévő Szent Koronát ábrázoló szobrok közül az egyiket megrongálták.

A 22 éves P. Petra május 2-án bement a XIII. kerületi kapitányságra, beismerte, hogy lerúgta a kőkeresztet.

Nézzen Ön is prolikat, ahogy rongálnak:

/Patrióta/

 

Kapcsolódó tartalmak