Belföld 

Csak egy momentum volt: darabjaira hullik az egyik legliberálisabb párt

A kampányfőnök és a kabinetfőnök után a kommunikációs igazgató is távozott vagy távozni kényszerült a liberális Momentumból. A párt szóvivője a megterhelő kampányidőszakra fogja a dolgot, szerinte ilyenkor természetes a fluktuáció. Jövő héten fontos küldöttgyűlés következik.

Pár napja csak olyan hírek érkeznek a Momentum felől, hogy éppen melyik vezetője távozott. A kampányfőnök tavalyi távozása után pár nappal ezelőtt a kabinetfőnök és a kommunikációs igazgató is elhagyta a pártot. Az Index információi szerint a távozások mögött nem személyes, hanem belső, szervezeti problémák állnak.

A választásokig biztosan nem lesz népszavazás a civiltörvényről, de a Momentum elkezdi gyűjteni az aláírásokat. De mire jó ez? Például adatbázis-építésre…

Zaránd Péter kampányfőnök – aki a népszavazási aláírásgyűjtést koordinálta – elküldését például a párttagok egy része sürgette, többen ugyanis nem kívántak vele/alatta dolgozni. Az elnökség egy ideig kiállt mellette, a hatásköreit is módosították, de végül maga távozott a belső nyomás miatt. Az új kampányfőnököt szombaton mutatja be Fekete-Győr András pártelnök Kecskeméten.

Bár nem szabad alábecsülnünk a magyarellenes, liberális pártokat, főleg nem akkor, ha Párizsban fogadják őket, mint ahogy tette Macron francia elnök pártja, de most úgy tűnik, hogy mégis atomjaira hullanak és immáron csak szórakoztatásra lesznek jók.

 

/Index nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak