Határtalan Kékfény 

“Civilek” rongálhattak Magyarország belgrádi nagykövetségénél

Szombaton éjszaka ismeretlen tettesek megrongálták a Magyarország belgrádi nagykövetségének helyet adó Collegium Hungaricum épületét. A homlokzatra anarchista jelképeket és feliratokat festettek. Többek közt ezt: Szabadságot Ahmed H-nak. A szír férfi az a terrorizmus vádolt bevándorló, aki 2015 szeptemberében egy hangosbeszélőn keresztül kerítésbontásra és a rendőrök megtámadására uszította a határon felgyűlt migráns tömeget.

 

A rongálás szombaton éjszaka 23 óra körüli időben történt. A gyalázkodó, illetve Ahmed H. szabadon bocsátását követelő feliratokat vasárnap reggel az épületben lakó külképviseleti munkatársak fedezték fel. Azonnal értesítették a szerb belügyminisztérium Diplomáciai Védelmi Osztályát valamint feljelentést tettek.

A rendőri helyszínelést követően a feliratokat az utcafrontról eltávolították.

 

Az elkövetők az alábbi szövegeket festették a Collegicum Hungaricum homlokzatára:

  • „Szabadságot Ahmed H-nak!”
  • „Röszke11!”
  • „Smrt fašizmu!”
  • „Free Ahmed H. now!”
  • „Fasisztákat szolgáltok!!!”

 

A PS helyi forrásai azt sejtik, hogy valamelyik  “civil” szervezet aktivistái (inkább anarchistái) állhatnak a háttérben (akiknek persze “semmi” közük Soros-hoz).

Ahmed H. pere, aki a magyar hatóságok terrorizmussal vádolnak október végén indult újra. A röszkei incidenskor készült videó felvételek igazolják, hogy Ahmed H. nem csak lázította a tömeget, hanem erőszakot alkalmazott a határt védő rendőrökkel szemben. Többed magával nem felismerhető tárgyat is dobott az egyenruhások felé.

 

/ PS nyomán Patrióta;   Vezető kép: PS olvasói kép /

Kapcsolódó tartalmak