Betolakodók Külföld 

Bűnöző afgánokat küldött haza Németország – a liberálisok máris hisztiznek

Németország visszatoloncolt a hazájába nyolc elutasított afgán migránst. Az őket szállító repülőgép szerda reggel szállt le a kabuli repülőtéren. A bűnözőket támogatók, magukat jogvédőknek nevező elmeháborodottak, hamar össze is gyűltek egy kis közös siránkozásra.

A kitoloncolt csoport összes tagját valamilyen bűncselekmény miatt elítélték, egyenesen a börtönből szállították őket a düsseldorfi repülőtérre. A német belügyminiszter közölte:

Ezekről a kitoloncolásokról a külügyminiszter úrral állapodtunk egy júliusi jelentés alapján. Eszerint Németország olyan bűnözőket fog kitoloncolni, akik fenyegetést jelentenek vagy megtagadják az együttműködést. A jövőben ez ugyanígy fog maradni.

A hazaküldött menedékkérők közül két férfit nemi erőszak, egyiküket pedig súlyos testi sértés miatt ítélték el. Németország most először küldött haza csoportosan afgán menedékkérőket a május 31-i véres kabuli merénylet óta, amelyben 150 ember meghalt.

Kedd este mintegy 180 jogvédő aktivista tiltakozott a düsseldorfi repülőtéren a bűnbanda kitoloncolása ellen. Németország eddig már több mint száz elutasított afgán menedékkérőt küldött vissza hazájába.

/Euronews-Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak