Közélet Külföld 

Bűncselekmény lehet a szexuális orientáció alapján való megkülönböztetés Svájcban

A demokrácia fellegvárában a véleménynyilvánítási szabadság kibővítéséről, a szexuális orientáció alapján való megkülönböztetés törvénybe foglalásáról tartanak népszavazást Svájcban 2020. február 9-én.

A liberális pártok által benyújtott törvényjavaslat a faji, etnikai és vallási alapú megkülönböztetés mellett a szexuális orientáció alapján való megkülönböztetést is törvénybe szeretnék foglalni, védve a maguknak tucatnyi gendert gyártó füves anarchisták érzékenységét.

Sokszor felfoghatatlan, hogy ez a fajta gondolkodás, hogy mindenki azzá válhat amivé szeretne, meddig mehet el. Hol a határ? Már hallottunk példát arra, hogy egyes középkorú férfiak magukat hét éves kislányként, fehér amerikaiak néger rapperként, macskaként, de a legszélsőségesebbek talán a magukat faként vagy repülőként azonosítók.

A szólásszabadság egyesek elmondása szerint csak addig terjed, ameddig azzal nem bántjuk meg másik embertársunk érzéseit, nem beszélünk lealacsonyítóan és nem rekesztjük ki őt a társadalomból mondandónkkal. Sajnos a gender harcosok lelki világa sokkal fontosabb lett, mint az igazság, a tudományos és biológiai tények, melyek a realitást képviselik.

A törvényjavaslat elutasítására biztat a legnépszerűbb jobboldali SVP (Svájci Néppárt) és a szélsőjobboldali radikális PNOS (Nemzet Orientált Svájci Párt), akik a cenzúra ellen is eddig keményen léptek fel a közösségi médiában. A PNOS különösen felhívja a figyelmet arra a veszélyre, hogy ha úgy folytatódik a véleménynyilvánítás szabadsága, hamarosan büntethetik a svájci állampolgárokat, ha közlik véleményüket.

A véleménynyilvánítás alapjog!

Walter Pál Péter – Patrióta

Kapcsolódó tartalmak