Betolakodók Külföld 

Brüsszelben most arról tárgyalnak, hogy ne legyen kötelező kvóta

Két hete felpörgött a kormányzati kommunikáció, és minden csapból az folyt, hogy Brüsszel megszavazta a kötelező betelepítési kvótákat, és nyilván nem saját akaratából: 

Ma délben Soros szövetségesei a Soros-terv több pontját konkrétan megszavazták az Európai Parlamentben, ebből is látszik, hogy a migránspárti javaslatok egyre magasabb szintre kerülnek, és egyre magasabb szintű támogatást kapnak Brüsszelben

– mondta az MTI szerint Hidvéghi Balázs,  a Fidesz kommunikációs igazgatója, az elfogadott indítványt “rendkívül veszélyes bevándorláspárti javaslatnak” nevezve.

Ugyanezt darálta a következő napokban az egész gépezet, Gulyás Gergely frakcióvezető szerint az EP „Soros-konzultációs ívet töltött ki” a bevándorlást támogató nyilatkozattal. Az Index akkor türelmesen elmagyarázta, miért full kamu az egész hiszti. Ugyanis valójában “arról döntött az EP, hogy indulhat a tárgyalás a kvótákról a kormányokkal.

Ez azt jelenti, hogy az Európai Parlament kiválaszt egy küldöttséget, az uniós kormányok illetékes miniszterei is küldenek egyet, és ők a következő hetekben összeülnek, és elkezdenek róla beszélgetni, hogy hogyan nézzen ki az új menekültfogadási rendszer. A szavazás jegyzőkönyvében ez úgy szerepel, hogy ‘intézményközi tárgyalások megnyitására vonatkozó határozatot’ hozott a parlament.”

Most pedig úgy tűnik, hogy az unió soros elnökségét betöltő Észtország előállt egy javaslattal erre a tárgyalássorozatra, amelynek a lényege pont az, hogy ne legyen kötelező kvóta.

/444.hu nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak