Határtalan Kékfény 

Botrány: A VB győztes Kárpátalja játékosait terroristázza az ukrán miniszter

A soviniszta ukrán miniszter vizsgálatot indított szeparatista cselekedetek miatt a Kárpátalja játékosai ellen. Az ukrán szövetség is a miniszter mellé állt, és eltiltással fenyegetőzik.

 

Óriási botrány kezd kialakulni azok után, hogy Kárpátalja megnyerte a CONIFA-t, a FIFA által el nem ismert labdarúgó-szövetségek világbajnokságát. Az ukrán sportminiszter, Ihor Zhdanov ugyanis szeparatista cselekedetek miatt eljárást kezdeményezett.

 

“Felszólítom az ukrán biztonsági szolgálatot, hogy megfelelően reagáljon egy ilyen nyílt sportolói szeparatizmusra.”

 

“Ki kell hallgatni a csapat játékosait, valamint meg kell vizsgálni a “kárpátiak” megbízott szervezőinek a cselekedeteit Ukrajna területi integritásának megsértése miatt, valamint megvizsgálni, hogy köthetőek-e terrorista, valamint szeparatista csoportokhoz.”

 

– írta ki Facebookjára Ihor Zhdanov miniszter.  


A tornát szervező CONIFA-t (az Állam Nélküli Népek Labdarúgó Szövetségét) már értesítette is a vizsgálatról az Ukrán Labdarúgó Szövetség

Utóbbi egyébként kilátásba helyezte, hogy eltiltja mindennemű amatőr vagy profi sporttevékenységtől a Kárpátalja játékosait Ukrajna területén belül.

Ez azért is furcsa, mert a csapat egyetlen labdarúgója sem játszott, vagy játszik Ukrajnában. Mindannyian Magyarországon vagy Romániában futballoznak. A csapatkapitány a kilencszeres magyar válogatott Sándor György.

A CONIFA kiállt a kárpátaljai játékosok mellett.

“Az ukrán szövetség javaslatát a játékosok eltiltását illetően drákóinak tartjuk. A CONIFA kiáll a Kárpátalja játékosai mellett, és figyelemmel kíséri a fejleményeket. Arra ösztönözzük Zhdanov minisztert és az ukrán szövetséget, hogy vizsgálják felül álláspontjukat.”

– nyilatkozta Sascha Düerkop főtitkár.

 

 


/ csakfoci.hu nyomán Patrióta;   Vezető kép és videó: Kárpátaljai Magyar Labdarúgó Válogatott Egyesület /

 

Kapcsolódó tartalmak