Belföld Kékfény 

Börtönben kellett volna ülnie a soroksári nő gyilkosának már régen

De a bíróság hagyta szabadlábon és ezért történhetett meg a bestiális gyilkosság – ezt és még több megdöbbentő részletet árult el a meggyilkolt családanya férje.

Öt éve kocogni indult felesége, ám futás közben megtámadták Kardos Lajos feleségét. A férfi most mérhetetlen dühöt és elkeseredést érez. A feltételezett elkövetőt idén azonosította a rendőrség.

„A rendőrség munkája Kriszti ügyében minősíthetetlen! Amikor a nyomozás indult, a zsaruk mindent elrontottak, amit csak lehetett. Amit ők csináltak, az munkának nem nevezhető, nagy nulla. Az első három hónapban bakiktól és hibáktól hemzsegett a ténykedésük, amit már – bármennyire is szerették volna – az ügyet később megkapó Petőfi Attila vezérőrnagy és csapata sem tudott korrigálni. Pedig ők tényleg profik” – erről beszélt a Blikknek Kardos Lajos, aki felháborítónak tartja, hogy a nyomozás nagy része azzal telt, hogy ő volt az első számú gyanúsított.

„Úgy kezeltek, mint egy gyilkost, miközben az igazi elkövető vidáman élte az életét. Amikor most kiderült, hogy ártatlan vagyok, természetesen senki nem mondta: elnézést, Lajos, ezt benéztük. Sőt, még mindig én könyörgöm, hogy kapjak információt, komoly sikereket azonban ezen a téren nem könyvelhetek el”

– mondta a lapnak az özvegy.

A családanya feltételezett gyilkosa öt év után bukott le. Kiderült, a férfi szinte végig börtönben ült, Krisztinát szeptemberben ölték meg, ő pedig egy hónapra rá került a rácsok mögé.

„Ha rendesen működik a rendszer, a feleségem még ma is él. Annak a férfinak ugyanis, akit a megölésével gyanúsítanak, jogerős ítélete volt, és régen a börtönben kellett volna akkor ülnie. Ehelyett a bíróságról még elengedték, így kint volt, és brutális módon megölte Krisztit, minket pedig tönkretett” – fogalmazott a Kardos Lajos.

A nő megölésével gyanúsított R. Szilveszter ügyvédje, dr. Lichy József a Blikknek elmondta, hogy a tettes – a korábbi hírekkel ellentétben – a gyilkosság előtt nem erőszakolta meg áldozatát.

„Bármilyen szörnyen is hangzik, de én kimondom, hogy a feleségemet igenis megerőszakolták, sőt, hullagyalázás is történt. Nem beszélek a levegőbe, biztosan tudom, hogy ez történt” – jelentette ki a férfi.

/ATV nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak