Belföld Kékfény 

Bőnyi rendőrgyilkosság: újabb három hónapig előzetesben marad Győrkös

Újabb három hónappal, október 27-éig meghosszabbította a Győri Járásbíróság a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását csütörtökön.

 

A Győri Törvényszék közleményében azt írta, a bíróság helyt adott az ügyész indítványának, mert a nyomozás során beszerzett újabb bizonyítékok, így a genetikai szakértői vélemény is megerősíti a megalapozott gyanút. A védő azt indítványozta, hogy a gyanúsított vagy szabadlábon védekezhessen, vagy házi őrizetet rendeljenek el vele szemben.

A döntés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, másodfokon a Győri Törvényszék jár el.

Tavaly október 26-án reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előre tervezett házkutatásra mentek ki Győrkös István, a Magyar nemzeti Arcvonal vezetőjének bőnyi házához, ahol a tulajdonos gépkarabéllyal öt-hat lövést adott le rájuk és

a gyanú szerint megölt egy rendőrt, Pálvölgyi Pétert.

A rendőrök is használták szolgálati fegyverüket, és eközben megsérült az idős lövöldöző.

Györkös István azonban tagadja, hogy a halálos lövést ő adta volna le. Ügyvédje szerint fizikai képtelenség, hogy az ő fegyveréből származzon a gyilkos golyó, mert a lelőtt rendőr nem ott tartózkodott, amerre az ügyfele lőtt. Az MNA vezetője határozottan állítja: őt lőtték meg először, s fegyvere csak akkor sült el, amikor összegörnyedt, így célozni esélye sem volt.

A Hírtv májusban egy olyan igazságügyi orvos- és fegyverszakértői jelentést hozott nyilvánosságra, amely szerint a Györkös által kilőtt golyón nem találtak DNS-nyomot, tehát az emberi szervezetbe nem fúródott bele, vagyis a rendőr halálát sem okozhatta.

Ezek alapján felmerült, hogy Pálvölgyi Péter őrnagyot baráti tűz ölte meg – ám ezt a verziót az Ügyészség mereven elutasítja. Az üggyel foglalkozó összes cikkünket itt olvashatja.

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

/alfahír nyomán Patrióta/

 

 

Kapcsolódó tartalmak