Közélet Külföld Kultúra 

Beteg világ: hormonokkal kezeltetnék a fiukat “lánnyá”

Egy tizenkét éves brit fiú szülei abban reménykednek, hogy a brit Országos Egészségügyi Szolgálat elérhetővé teszi gyermekük számára a hormonokat, melyek megállítják a pubertáskort, és így “lányuk” lehet.

A tizenkét éves Zoey úgy néz ki, mint bármelyik iskoláslány – kivéve, hogy eredeti neve Kian, és fiúnak született. Szülei elmondása szerint négyévesen kezdett érdeklődni a lányruhák iránt, szeretett “koszorúslánynak” öltözni. Tavaly pedig, néhány hónappal azelőtt, hogy Zoey megkezdte a felső tagozatot, kijelentette, hogy lányként szeretné leélni az életét, és szoknyát akar viselni az iskolai egyenruhája részeként, nem pedig nadrágot.

A deviáns szülei abszolút partnerek ebben, ahelyett, hogy pszichológushoz vinnék, abban bíznak, hogy a Brit Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) elkezdi a kisfiú kezelését az erős gyógyszerrel, ami megállítja a pubertáskort, és megváltoztatja az életét örökre. (Mindezt a valós betegségekre költött keret kárára gondolták?)

Az elkövetkező hetek során egy londoni klinikán, ami a tizennyolc év alattiak nemváltásával foglalkozik (elképesztő, hogy ilyen létezhet), fogják megvizsgálni Zoey-t, és elkezdeni a nemváltó kezelést.

Az orvosok egy része arra figyelmeztet, hogy az injekciók még kísérleti fázisban vannak, és nagyon keveset lehet tudni a hosszútávú hatásokról. Mások azonban azzal érvelnek, hogy a kezelés feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a transznemű gyerekeknek ne kelljen átmenniük azon a tortúrán, amikor a “rossz” nemmé válnak. Zoey szülei tisztában vannak ezzel, de azt mondják, számukra a legfontosabb gyermekük boldogsága, és ha ehhez az kell, hogy tűkkel szurkálják és megállítsák a férfivé válását, akkor ennek is kell történnie.

 

A “szülők” beteges gondolkozása:

“Azért akarjuk, hogy Zoey elkezdje a kezelést, mert szerintünk a pubertás nagyon nagy hatással lesz rá. A hangja most kifejezetten lányos, és nagyon szereti: folyton énekel, és az emberek egyébként is folyton azt gondolják, hogy lány. Nagyon aggódunk, szeretnénk minél előbb elkezdni a gyógyszerezést. Most még tizenkettő, de nem sokára tizenhárom éves lesz, szóval bármikor elkezdhet kamaszodni. Ha a gyógyszeres kezelés az út, melyen önmaga lehet, akkor ez van. Nem ideális, de a boldogsága a legfontosabb.”

Zoey apjának saját bevallása szerint sokkal tovább tartott megértenie gyermeke döntését, mint anyjának.

“Eleinte nagyon nehéz volt. Aggódtam, hogy bántani fogják emiatt az iskolában, az iskolák nem mindig a legkedvesebb közegek. Próbáltam felkelteni az érdeklődését a foci meg egyéb fiús dolgok iránt, de sosem sikerült.”

Mostanra már azonban ő is támogatja Zoey nemváltását, a pubertás megállítását is beleértve.

Zoey ugyan már egészen kiskorától szeretett lányos ruhákba öltözni és koszorúslányt játszani, és azt is ő kérte, hogy szüleit Zoey-nak szólítsák, a trendi szülők pedig hagyták ezt, mert nem szülőként, hanem trendiként viselkedtek.

A fordulópont mégis az volt, amikor a felső tagozat megkezdése előtt megkérte szüleit, hogy a lányok egyenruháját viselhesse az iskolában. Ahelyett, hogy felismerték volna, hogy itt tényleg nagy a baj és megpróbálták volna helyre hozni, találkoztak az igazgatóval, aki nem csak az egyenruhára bólintott rá, hanem arra is, hogy Kian helyett hivatalosan is Zoey-ként szerepelhessen az iskolai névsorban. Tehátmint iskolaigazgató, nem a gyermekek egészséges fejlődését tartja szem előtt, hanem a genderpropagandát.

Az iskolában már korábban is voltak nemsemleges mosdók (szép új világ…), de Zoey-nak létrehoztak egy saját öltözőt is, hogy se a fiúkkal, se a lányokkal ne kelljen együtt öltözködnie tornaórára, amin egyébként a lányokkal vesz részt.

 

Szerencsétlen fiú ebbe a torzult személyiségbe nőtt bele a “fejlett” gondolkozású szülei miatt. Forrás: Daily Mail

 

Idén augusztusban a tizenöt éves Leo Etherington, aki lánynak született, felakasztotta magát a szobájában. Ő volt az első fiatal, aki nyilvánosan felfedte, hogy gyógyszereket szed tizenkét éves kora óta a pubertás megállítása miatt. Egy ausztrál fiatal, aki szintén hasonló kezelést kapott, abbahagyta a gyógyszereket, mert úgy döntött, mégis fiú szeretne maradni


/ PS nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak