Betolakodók Kékfény Külföld 

Berlin hazaszállíttatná a német dzsihadisták gyerekeit

A német kormány hazaszállíttatná az Iszlám Állam terrorszervezet soraiban harcoló német állampolgárságú dzsihadisták gyerekeit Németországba – jelentette szerdán a Süddeutsche Zeitung című lap, illetve a WDR és NDR közszolgálati médiatársaság.

 

A Süddeutsche Zeitung, a WDR és az NDR úgy tudja, hogy a berlini külügyi tárca felkérte az iraki kormányt, engedélyezze a börtönökben illetve kihallgatási központokban fogvatartott német szülők gyerekeinek a kiutazását Németországba. A bagdadi vezetés egyelőre nem reagált a megkeresésre.

Sajtóértesülések szerint legalább hat kiskorúról van szó. A fiatalok az anyjukkal együtt tartják őrizetben. Őket az Iszlám Állam által egykor uralt területen fogták el. Úgy tudni, az észak-iraki Kurdisztán székvárosában, Erbílben a gyerekek közül négyen “raboskodnak”, az egyik őrizet alatti anya ráadásul várandós.

A fiatalok egy részét szüleik vitték magukkal a terrorista szervezet, az Iszlám Állam “kalifátusába”, mások ott születtek.

Az erbíli börtönben a német szülőktől származó gyerekek több mint hatvan másik nővel és más állampolgárságú gyerekkel vannak összezárva egy cellában. A német külügyminisztérium szerint a szóban forgó gyerekek jobb kezekben lennének Németországban élő rokonaiknál.

 

Hiába jelzik a veszélyt, a német kormánynak nem fontos a német társadalom biztonsága

A hazaszállításáról való döntést megelőzően a német kormány biztonsági kérdéseket is megvitatott. A nagyon fiataloknál mindez nem jelenthet gondot a biztonsági szolgálatok szerint.

Hans-Georg Maassen, a német Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) vezetője ugyanakkor ismételten óvott az idősebbek jelentette biztonsági kockázatoktól. Maassen szerint:

“Veszélyt jelenthet, ha a dzsihadisták gyermekei, akiket dszihadista tanok alapján neveltek fel a háborús övezetekben, visszatérnek Németországba.”

 

Hozzátette:

“Ezzel (Németországban is) egy újabb dzsihadista-nemzedék nőhet fel”

 

/ atv.hu nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak