Határtalan Külföld 

Bár nem meglepő, elárulta a külhoni magyarokat a Momentum

Romániában e hét vasárnap tartják az elnökválasztást, Szlovákiában pedig február 29-én a parlamenti választásokat. Hiába van mind a két országban magyarok által vezetett pártoknak jelöltjei, a Momentum mégis a magyargyűlölő formációkat támogatja.

Fekete Győr András, a Momentum elnöke, a román USR-PLUS kampányrendezvényén vett részt a hétvégén, hogy segítse Dan Barna kormányfőjelöltet.  De mit is kell tudni Fekete-Győr román komájáról? Dan Barna (USR elnöke) számos korrupciós ügyéről lehet ismert az olvasónak. Különféle Uniós támogatásokat vett fel, melyeket rászorulók és fogyatékkal élők pályázhattak meg, de minden valószínűséggel ezek a pénzek a politikus baráti körénél kötöttek ki. Az eset nem csak a sikkasztás volta miatt megdöbbentő, hanem amiatt is, hogy az USR a Momentumhoz hasonlóan korrupcióellenességgel politizál. Továbbá érdemes megjegyezni, hogy mind a Momentum, mind az USR-PLUS tagja a Macron által életrehívott Renew Europe (Újítsuk meg Európát) EP frakciónak. Továbbá a rendezvényen részt vett Dacian Ciolos volt miniszterelnök is, aki most a Renew Europe frakcióvezetője, és a PLUS elnöke. Ciolos pályafutása során számos magyarellenes nyilatkozatot tett, és több soviniszta szervezet tagja volt, de mily meglepő, a jövőévi parlamenti választásokon ő lesz a pártszövetség miniszterelnök jelöltje.

A párt másik EP képviselője sem maradhatott ki. Donáth Anna a Progresszív Szlovákia mozgalom Magyar Platformjának bemutatkozásán kampányolt a szlovák párt mellett. Közösségi oldalán úgy fogalmazott: “Mert lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk.” Szinte biztosak lehetünk benne, hogy egyetlen felvidéki magyar nem gondolja így, sőt valószínűleg sértésnek veszik.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője felháborító árulásnak nevezte a Momentum megnyilvánulásait.

Cikkünket legjobban Dúró Dóra gondolatával tudjuk zárni: „Minden magyar politikusnak és közéleti szereplőnek a magyarság összetartozását kellene elsődleges szempontnak tekintenie.”

/Hír TV és Origo nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak