Bevetési Irány Külföld 

Az USA bombázókat vezényelt Guam szigetére

Az Egyesült Államok hadászati bombázók három típusát is állomásoztatja a Korea-félszigettől délre fekvő, a csendes-óceáni Guam szigetén lévő légi bázisán – derült ki az amerikai légierő kedden nyilvánosságra hozott közleményéből.

 

A tájékoztatás szerint hat B-52H Stratofortress típusú nehézbombázót és a kiszolgálását végző 300 fős személyzetet vezényelik az egyesült államokbeli Barksdale-ben lévő támaszpontról az Anderson légi bázisra, hogy támogatást nyújtsanak a csendes-óceáni parancsnokságnak (PACOM). A hadsereg sajtószolgálata emlékeztetett arra, hogy B-52-eseket utoljára 2016 júliusában vezényeltek a régióba.

A tervek szerint a bombázók együttes és kétoldalú gyakorlatokat végeznek majd a japán, a dél-koreai és az ausztráliai légierő, valamint az amerikai tengerészgyalogság gépeivel.

A múlt héten az Egyesült Államok három B-2 Spirit lopakodó nehézbombázó repülőgépet és 200 fős kiszolgáló személyzetet irányított át Guamra az előzőkhöz hasonló megfontolásból. A guami Anderson támaszponton B-1 Lancer stratégiai nehézbombázó repülőgépek is állomásoznak.Washington többször is hangoztatta, hogy az Észak-Korea által gyakorolt politikát, amelynek keretében rakétakísérleteket és atomrobbantásokat hajt végre, tekinti a legveszélyesebb fenyegetésnek a csendes-óceáni térségre.

 

 

/ Origo nyomán Patrióta /

 

Kapcsolódó tartalmak