Határtalan Közélet 

Az ukrán soviniszták nekimentek a kettős állampolgárságnak.

Oleg Ljasko, a 7%-os radikális párt vezére a kettős állampolgárság szankcionálását vette a fejébe. Első körben a politikusokat és az állami hivatalnokokat büntetné, utánuk pedig következnének az átlagpolgárok. 

A Radikális Párt elnöke Twitter bejegyzésében számolt be arról, hogy törvénytervezetet regisztrált be az Ukrán Legfelsőbb Tanácsba, aminek lényege, hogy megvizsgálnák a képviselőket, az ukrán mellett rendelkeznek-e esetleg más ország állampolgárságával is. Amennyiben igen, azonnal megvonnák tőlük a parlamenti mandátumukat.

Oleg Ljasko ukrán soviniszta képviselő

Mindezt kiterjesztenék az összes állami hivatalnokra is, az esetükben az elbocsátás lenne a szankció. A kijevi törvényhozás honlapján bővebb információ egyelőre még nem lelhető fel a Ljasko-féle jogszabálytervezetről, de a radikálisok pártelnöke posztjában azt is tudatta, hogy miután végeznének a politikusok és hivatalnokok ellenőrzésével, következnének az átlagpolgárok.

Egyúttal keményen beszólt a titkosszolgálatnak és az ügyészségnek, hogy semmit sem tesznek a kettős állampolgársággal rendelkezők kiszűrése érdekében. Érdekes, az Európai Uniót és a nemzetközi (ügynök)szervezeteket ez egyáltalán nem érdekli, mint ahogy a felvidéki Benes-dekrétumok sem, viszont amikor a Jobbik akarta felméri az országgyűlési képviselők kettős állampolgárságát, akkor mindenki kiakadt és tiltakozott.

KárpátHír nyomán Patrióta.info

Kapcsolódó tartalmak