Közélet Külföld 

Az orosz külügyminiszter tényeket akar látni vádak helyett

Üres fecsegésnek nevezte szombaton az orosz külügyminiszter az amerikai vádakat, amelyek szerint Oroszország beavatkozott a 2016-os amerikai elnökválasztásba.

A müncheni biztonsági értekezleten egy ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolva nem kívánta kommentálni az amerikai eljárást.

Nincs erre válaszom. Bármit megjelentethetnek, és látjuk, hogyan sokasodnak a vádak és közlemények. Mindaddig, amíg nem látunk tényeket, minden más csak üres fecsegés 

– jelentette ki

Robert Mueller különleges ügyész hivatala pénteken jelentette be, hogy vádat emeltek 13 orosz állampolgár és három orosz cég ellen a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba való állítólagos orosz beavatkozás miatt.

Az ügyben összehívott nagyesküdtszék dokumentumai szerint a vádlottak már 2014-ben megkezdték az elnökválasztási folyamatot megzavarni próbáló tevékenységüket.

A testület megállapítása szerint a vádlottak megsértették az amerikai törvényeket, és beavatkoztak a választásokba és az amerikai politika folyamataiba.

A vádpontok között összeesküvés, csalás, banki csalás és személyazonossági adatok eltulajdonítása szerepel. A vádlottakat valószínűleg nem veszik őrizetbe, és nem jelennek meg az amerikai bíróság előtt, miután Oroszország és az Egyesült Államok között nincsen kiadatási egyezmény – jegyezte meg a Reuters brit hírügynökség.

Patriota.info megjegyzés:

“A hackerek olyanok, mint a művészek, reggel felkelnek és teszik amihez éppen kedvük van. Ha pedig patrióta gondolkodásúak, akkor talán azok ellen fognak dolgozni, akik rosszat mondtak Oroszországról”

〉Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin〈

Kapcsolódó tartalmak