Külföld 

Az iráni támadás után hetekkel is nő az amerikai sérültek száma

Ötvenre emelkedett azoknak az amerikai katonáknak a száma, akik akkor sérültek meg, amikor Irán tucatnyi rakétát indított iraki katonai bázisok felé. A Kászim Szulejmáni amerikaiak általi meggyilkolása miatti válaszcsapásnak szánt támadásnak  eleinte egyetlen sérültje sem volt, majd 11, a múlt héten 34, most pedig már ötven sérültről jött jelentés a CNN szerint.

A katonák a rakéták robbanása miatt agyrázkódást és más agysérülést szenvedtek. Az, hogy a sérültek száma hetekkel a támadás után is nő, önmagában nem meglepő: a sérülések következménye gyakran csak később derül ki. A többség esetében azonban nem különösebben súlyos esetről van szó: az 50 sérültből 31-et helyben, egyet Kuvaitban láttak el és közülük már mind újra szolgálatba állt.

További 18 embert Németországba szállítottak kivizsgálásra. A Pentagon szerint azonban a sérültek száma még változhat, a robbanás közelében 200 katona volt, akik közül lehetnek olyanok, akik a későbbiekben érezhetik a sérülés hatását.

Az Egyesült Államok elnöke is arról nyilatkozott a támadás után, hogy annak nem voltak sérültjei, majd az agysérüléseket úgy kommentálta, hogy azok nem komolyak. Egy amerikai veterán szervezet bocsánatkérést követelt az elnöktől a probléma elbagatellizálása miatt.

/Index nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak