Belföld Közélet Plusz 

Anarchisták „Fidesz-színűre” mázolták az Állami Számvevőszék épületét

Az Állami Számvevőszék székházát a Közös Ország Mozgalom aktivistái szerdán narancssárga festékkel festették össze, ahogy ők fogalmaztak: „Fidesz-színűre” mázolták. 

Gulyás Márton, hírhedt liberális felforgató és társai akcióját az ÁSZ így értékelte:

Szerdán kora délután megtámadták az Állami Számvevőszék műemléki védelem alatt álló épületét, összefestékezve a homlokzatot. Az ÁSZ műemlékvédelmi szakvéleményeket kért a károk felmérése érdekében, ami az első becslések szerint több százezer forintra tehető, de akár elérheti a milliós nagyságrendet is. Az ÁSZ hangsúlyozza, hogy a támadás elkövetői a közvagyont rongálták meg, az adófizető állampolgároknak okoztak kárt. Az ÁSZ vizsgálja a további jogi lépések szükségességét az ügyben.

Mint a híradásokból már ismert, az ÁSZ decemberben tájékoztatta a Jobbikot, hogy vizsgálta a párt gazdálkodását, és arra jutott, hogy 2017 első félévében 331 millió 660 ezer forint összegben tiltott támogatást fogadott el.

A megállapítás következményeként ekkora összeggel kevesebbet kap majd a párt a neki járó állami támogatásból, illetve ekkora büntetést szabnak ki rá. Egyelőre úgy tudni, hogy a választásokig nem terhelik meg ezekkel az elvonásokkal a Jobbik kasszáját, így a párt gazdaságilag nem lehetetlenül el a kampányidőszakban.

A Mérce.hu adta hírül, hogy a Jobbik után az LMP, a DK, az Együtt és a Párbeszéd gazdálkodását, konkrétan az irodabérlést kifogásolta az Állami Számvevőszék. 5-10 millió forint közötti összegű büntetéseket szabtak ki a pártokra, a négy párt megerősítette a sajtóinformációt.

Gulyásék anarchistákhoz illő módon úgy gondolták, hogy itt az ideje “rálépni a Fidesz tyúkszemére” és az ellenzéki pártokat ért sérelmeket egy műemlék összemázolásával orvosolni.

Kapcsolódó tartalmak