Külföld 

Amerikai szenátor: Szulejmáni harcolt valóban a terroristák ellen, mi lettünk a terrorizmus maga

Richard Black, Virginia állam korábbi szenátora szerint elfogadhatatlan, hogy az Egyesült Államok azzal a személlyel végzett akinek sikerült legyőznie az Iszlám Állam terrorszervezetet. Éppen ezért Kassem Suleymani tábornok meggyilkolását ,,nagy tragédiának,, nevezte. Szerinte ez a lépés háborúhoz vezethet Iránnal.

Suleymani tábornokot csütörtökön hajnalban gyilkolta meg az amerikai légierő a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében. Az amerikai kormány azonban csak aznap este jelentette be, hogy ők hajtották végre az akciót.

Black szenátor szerint Kassem Suleymani tábornok érdeme volt az Iszlám Állam terrorszervezet legyőzése Irakban és Szíriában. Ezen kívül ő harcolt az Al-Kaida több csoportja ellen is a két országban.

,,Ha hiteles akarok lenni akkor nem mi vagyunk azok akik a terrorizmus ellen harcolnak. Attól félek bizonyos értelemben mi lettünk a terrorizmus.,,

A 2019-ben visszavonult szenátor attól tart, hogy ki fog szélesedik a közel-keleti konfliktus, melynek okai a 2003-as iraki megszállásig vezethetők vissza. A szenátor reméli, hogy az amerikai kormány elkerüli a háborút Iránnal és sajnálja, hogy az amerikai katonáknak és az amerikai embereknek nincs beleszólásuk ebbe a kérdésbe.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (RT.com)

A bagdadi “amerikai nagykövetség” valójában egy 20 ezer fős, moszadnak is helyet adó erőd és börtön

Irán urándúsítással, a Hezbollah koporsó ígéretével, Irak felszabadító sereg aktiválásával válaszol

Magyarország nevű gyarmat a jenki követség elleni tüntetést ítélte el, nem a gyilkosságot

A világ ismét sötétebb lett: egy igazi hőst, Kászim Szulejmánit meggyilkoltatta Trump

 

 

 

Kapcsolódó tartalmak