Külföld 

Amerikai álom: Transz”nemű” képviselőt választottak

Helyi idő szerint kedden több amerikai államban is választásokat tartottak. Politikai szempontból a legnagyobb visszhangja a virginiai és a New Jersey-i kormányzóválasztásnak volt, de az amerikai sajtót kuriózumként bejárta az a hír is, hogy Virginia állam képviselőházába bekerült az első, vállaltan transzgender amerikai politikus.

 

A demokrata Danica Roem egy veterán republikánus képviselőt, a 26 év alatt 13-szor újraválasztott Bob Marshallt ütötte ki székéből a szavazatok 54,59 százalékával (ez a szám még nem végeredmény, a 20-ból csak 19 szavazókerület adatait összegzi). A politikust több “meleg”jogi szervezet ünnepelte.

Az LMBTQXYZ#@&44!4  identitású döntéshozók számának növeléséért kampányoló Victory Fund elnöke például így ontotta magából az antifa, trendi, genderpropagandát:

“Ma este a szavazók egy okos, megoldásokra törekvő transzvezetőt választottak egy megosztó, anti-LMBTQ demagóggal szemben, és ezzel erőteljes üzenetet küldtek az ország összes antitransz törvényhozójának”

 

A transz”neműek” politikai szerepvállalásában Althea Garrison volt az úttörő, de ő 1992-ben még eltitkolta identitását képviselői kampánya során, mellyel bejutott Massachusetts állam törvényhozásának alsóházába.
Roem a Cosmopolitannek még szeptemberben azt nyilatkozta, hogy „nemi identitását erőnek és nem gyengeségnek tartja”, mivel önmaga „félelem nélküli felvállalása egy emberi üzenet” (inkább a normalitás elleni üzenet).

 

Szintén ma írtunk arról a “fantasztikus” hírről, hogy Németországban bevezethetik a harmadik nemet…

 

/ Index nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak