Belföld Kékfény 

Akár már ma eldőlhet Gyurcsányék sorsa

Az általános eljárási rendnek megfelelően a Legfőbb Ügyészség a legrövidebb időn belül az illetékes hatóságnak továbbítja a Miniszterelnökséget vezető Lázár János feljelentését a Welt 2000 Kft.-vel kapcsolatban – közölte kedden Fazekas Géza, a szervezet szóvivője. Mint szavaiból kiderült, ez akár már szerdán is megtörténhet.

 

A nyomozás elrendelésére jogosult ügyészségnek aztán három napja van eldönteni, hogy megindítja az eljárást, feljelentéskiegészítést ír elő vagy elutasítja a beadványt. Kérdésre válaszolva elmondta azt is: az érintett céggel és az Egységes Monitoring- és Informatikai Rendszerrel (EMIR) összefüggésben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2010 óta nyomoz költségvetési csalás gyanújával.

Az ügyben jelenleg nincs gyanúsított. A szóvivő korai kérdésnek nevezte, hogy az adóhivatali nyomozás és Lázár János feljelentése között lehet-e összefüggés. Mint arról lapunk is beszámolt, az Európai Bizottság szabálytalan közbeszerzéseket tárt fel a 2007–2013-as uniós gazdasági ciklus ellenőrzésekor, és Magyarországot összesen 18 milliárd forint visszafizetésére kötelezte. A kifogásolt ügy az EMIR projekt, amely az előző uniós költségvetés magyarországi pénzeinek informatikai kezeléséért felelt. Az ügyben meghatározó szerepet játszott Heil Péter, aki a 2010-es kormányváltás után az Altus Zrt.-nél kapott munkát, illetve Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő felesége, valamint egy azóta elhunyt, szocialista önkormányzati képviselő.

 

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

 

/PS nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak